Stručni komentator Radio-televizije Srbije poslao je poruku Dušanu Tadiću da se povuče iz reprezentacije posle remija sa Danskom 0:0 i ispadanja Evropskog prvenstva. Kao razlog za to on je naveo odluku selektora Dragana Stojkovića da kapiten bude rezerva u prvom meču na turniru protiv Engleske i u trećem protiv Danske.

"Gledajući ovo, razmišljam i setim se Baneta Ivanovića kako smo ga smenili sa mesta kapitena Srbije. Sad gledam Tadića, i mislim da je 100 odsto napravio grešku što nije otišao posle Katara 2022, a ne da ga fudbalski siluju na EP, da selektor gradi taktiku bez njega, da ulazi kao rezerva u prvoj utakmici, večeras", rekao je on u studiju RTS.

Bogdanović se potom obratio direktno Tadiću. "Pozdravi se sutra u 11 u Minhenu i da se raziđete. Reci, 'odigrao sam 110 utakmica u reprezentaciji', ne znam da je postojala reprezentacija u Evropi koja je maltretirala svog kapitena kao mi što smo", kazao je Bogdanović uz kiseli osmeh.

Dušan Tadić nastupio je u dresu Srbije na trećem velikom takmičenju i ni na ovom nije ostvario uspeh sa nacionalnim timom, jer ni na Mundijalu u Rusiji 2018, ni u Kataru 2022. ni u Nemačkoj 2024. "orlovi" nisu uspeli da prođu grupnu fazu. Ostaje da se vidi da li će to biti i kraj njegove karijere u nacionalnom timu, s obzirom na to da će u novembru, na početku novog ciklusa, napuniti 36 godina.

Kurir/Nemanja Nikolić Tuga igrača

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: Zvižduci za reprezentativce Srbije posle Danske

MONDO/Milutin Vujičić Čuju se zvižduci za igrače Srbije