Fudbalska reprezentacija Srbije završila je takmičenje na Evropskom prvenstvu u grupnoj fazi, a kapiten Dušan Tadić "otvorio" se nakon drugog remija na turniru. Po rečima najiskusnijeg reprezentativca, Srbija je doživela neuspeh uprkos tome što su svi fudbaleri u nacionalnom timu pružili svoj maksimum!

"Veliko razočaranje. Posle Dohe smo zacrtali da prođemo, a nismo uspeli. Razočarani smo. Ponosan sam na ovu grupu momaka, znam da im je bilo teško, zbog dugih sezona i bez zimskih pauza... Neki momci će imati šest-sedam dana slobodno. Svi su želeli da se žrtvuju za svoju zemlju, dali su sve od sebe, meni je čast i zadovoljstvo što sam deo ove grupe momaka", rekao je za početak Tadić.

MN Press Srbija danska EURO2024

Upitan da prokomentariše da li je reprezentacija Srbije doživela neupshe na Evropskom prvenstvu, Dušan Tadić je dao potvrdan odgovor. "Naravno da je neuspeh, hteli smo da prođemo dalje. Realno govoreći je neuspeh, težimo ka boljem i to je ljudski i normalno. Treba analizirati utakmice i videti šta tačno treba da popravimo. Imali smo neverovatnu podršku, zahvalni smo im na tome. Rekao sam igračima pre utakmice da treba da ginemo za ove ljude. Videli smo koliko im znači da ih usrećimo. Dugujemo im zahvalnost. Žal je što ih nismo obradovali", rekao je kapiten reprezentacije Srbije.

Podsećamo, Srbija je poražena od Engleske, a zatim remizirala protiv Slovenije i Danske, pa sa dva boda ostaje poslednjeplasirana u grupi koja će čak tri tima poslati u nokaut fazu, među 16 najboljih timova Evrope.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

MONDO/Milutin Vujičić Čuju se zvižduci za igrače Srbije