Reprezentacija Srbije ispala je sa Evropskog prvenstva jer u poslednjem kolu grupne faze nije uspela da savlada Dansku, na čijem je golu stajao Kasper Šmajhel. Osvajač Premijer lige sa Lesterom i čuvar mreže brojnih drugih timova odradio je svoj deo posla, a nakon meča govorio je i o srpskim navijačima koji su mu pravili probleme.

Navijači iza gola Danske zasipali su sa tribina predmetima kazneni prostor ispred njegovog gola - bila je to njihova reakcija na odugovlačenje Danaca, odluku franucskog sudije da ne dosudi penal, poništen gol nakon akcije Luke Jovića... Kasperu se nije svideo takav način protesta!

"Nikada ne bih mogao da pomislim da sam bacim nešto na drugu osobu, ali ako oni to žele, onda je to meni u redu. Moglo bi se reći da samo oduzima pažnju sopstvenim igračima", rekao je danskim medijima Kasper Šmajhel, jedan od najiskusnijih u timu našeg rivala.

Kurir/Nemanja Nikolić Tuga igrača

Pred sam kraj meča Srbije i Danske kazneni prostor oko Kaspera Šmajhela bio je prepun ubačenih predmeta, uglavnom plastičnih čaša u kojima se prethodno nalazilo pivo. Danac je pokušavao da ignoriše nered, ali je u nekoliko navrata morao da baci čaše kako mu ne bi smetale. "Uopšte nije bilo namere da provociram, ali neću trčati i skupljati tuđe smeće", rekao je posle utakmice sin legendarnog Pitera Šmajhela.

Kasper je uspeo da sačuva mrežu protiv Srbije, a ispostavilo se da je taj bod dovoljan Danskoj da sa druge pozicije ode u nokaut fazu takmičenja. Nažalost, Srbija je sa dva osvojena boda završila takmičenje na četvrtoj poziciji, pa se reprezentativci već u sredu popodne vraćaju za Srbiju.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

MONDO/Milutin Vujičić Čuju se zvižduci za igrače Srbije