Srbija je ispala sa Evropskog prvenstva posle remija sa Danskom 1:1, a tokom celokupnog prvenstva mnogo komentara su izazivale izjave Radeta Bogdanovića. Bivši fudbaler je uvek oštro komentarisao izdanja Srbije, pričao je oštro o pojedinim fudbalerima i selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju, a sada se o njemu oglasio Vladimir Stojković. 

Dugogodišnji golman nacionalnog tima Srbije od 2021. godine nastupa u Saudijskoj Arabiji za tim Al Fajha, a zasmetalo mu je što Rade Bogdanović često napada Sergeja Milinković-Savića i igrače koji igraju u toj ligi. 

"Ja slušam Radeta Bogdanovića. Volim te ljude koji imaju hrabrosti i dosta toga kaže kako jeste. Ali, u poslednje vreme, malo je osetio narod, postao je populista i osetio je šta narod voli. U nekim situacijama, malo preteruje. Mogu da shvatim da ne ceni saudijsku ligu. Ali, prvo moraš da se informišeš, da pogledaš neku utakmicu. Ne igra se fudbal samo u Nemačkoj. Tako da, mislim da treba malo da se posveti, ako ga zanima fudbal, da vidi koliko je Sergej pretrčao, koliko je Mitar pretrčao", rekao je Vladimir Stojković. 

Posebno je Bogdanović bio oštar prema Sergeju Milinković-Saviću posle meča sa Slovenijom. Tada je vezista Al Hilala propustio da dobro pokrije beka Žana Karničnika, nakon čega je kritikovan. "Ja sam ovde izvređao Sergeja Milinković-Savića, nisu to čuli gledaoci. On je ušao u igru i trči za onim desnim bekom kao baba. Ne možemo pričati o dobrim izmenama Srbije", rekao je Bogdanović. "Pričali smo 'Jao, neće igrati Sergej...', pa je l' ste videli kako zatvara desnu stranu? Pa, ono je sramota na ovom nivou!"

(MONDO, Sport klub, N.L.)

BONUS VIDEO: 

MONDO/Milutin Vujičić Dušan Tadić izjava 2