Fudblaska reprezentacija Srbije neuspešno je završila učešće na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj - poraz od Engleske i remiji protiv Slovenije i Danske ostavili su "orlove" na poslednjem mestu u grupnoj fazi, pa će se izabranici Dragana Stojkovića u sredu uveče vratiti za Beograd.

Biće to poslednji zajednički trenuci ovog tima, pošto već sada postoje jasne naznake da u budućnosti nećemo na okupu gledati ekipu koja je Srbiju predstavljala na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. "Orlovi" će na Surčin doputovati kasno uveče, verovatno oko 22 časa ili nešto kasnije, pošto im je prvobitno zakazani let od 17:00 odložen.

Toliko dugo nije mogao da čeka vezni fudbaler Ivan Ilić - on je odlučio da sam krene ka rodnoj zemlji. Napustio je kamp reprezentacije u Augzburgu i redovnom linijom nemačkog prevoznika "Lufthanse" krenuo ka Beogradu. To nije kršenje discipline, ali bi mogao da bude signal o lošoj atmosferi u reprezentaciji pošto deluje da se centralnom veznom italijanskog Torina baš žuri...

Kurir/Nemanja Nikolić Tuga igrača

Ako je sudeći po informacijama srpskih medija, ulazak u avion i izlazak iz njega jedva čeka još nekoliko srpskih reprezentativaca. Navodno, Predrag Rajković, Sergej Milinković-Savić, Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović više ne žele da igraju za nacionalni tim dok je selektor Dragan Stojković, pa bi boravak u avionu mogao da bude njihov poslednji susret. Kako će se to završiti - bojkotom četvorice fudbalera ili odlaskom legendarnog Piksija, ostaje nam da vidimo.

Neki od igrača neće imati mnogo vremena da analiziraju neuspeh reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Pojedini klubovi već su počeli pripreme za novu sezonu, pa će tek nekoliko dana nakon povratka u Srbiji reprezentativci morati da budu na svojim radnim mestima, u klubovima za koje nastupaju.

Pomenuo je to i Dušan Tadić... "Stvarno sam ponosan na ove momke jer su dali sve od sebe. Ubeđen sam u to, žrtvovali su odmore, klubovi ih evo zovu, govore im da imaju nedelju dana slobodno. Nije im lako, igramo godinu dana bez prestanka, ponosan sam jer dolaze i hoće da ginu", rekao je kapiten reprezentacije Srbije nakon remija protiv Danske.

Što se tiče reprezentativnih obaveza, naredni put će se selektoru javiti u septembru. Prvi rival nakon Evropskog prvenstva biće Španija u okviru A divizije Lige nacija, a teško je zamisliti teži posao nakon još jednog neuspeha na velikim takmičenjima. Posebno ako nismo sigurni ko će u septembru biti selektor Srbije, a koji reprezentativci će želeti da se odazovu njegovom pozivu i zaigraju za državni tim.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

MONDO/Milutin Vujičić Čuju se zvižduci za igrače Srbije