Dragan Stojković Piksi želi da ostane na čelu reprezentacije Srbije, prenosi "Sportski žurnal". Selektor Stojković je pod pritiskom posle loših izdanja Srbije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj gde je naš tim na tri meča grupne faze dao samo jedan gol i uzeo dva boda, pa je ponovo završio takmičenje u grupnoj fazi. Na Svetskom prvenstvu u Kataru smo takođe ostali bez pobede i bez nokaut faze, pa su mnogi u javnosti tražili njegovu smenu.

Selektor je pred Euro 2024 potpisao novi ugovor i očigledno je pre takmičenja u Nemačkoj bio plan da nastavi sa poslom. Sada ga očekuju sastanci i podnošenje izveštaja, a kako prenosi "Žurnal" još ništa nije odlučeno kada je njegova sudbina i sudbina nacionalnog tima u pitanju.

Navodno je novi ugovor selektora Srbije takav da mu garantuje isplatu 1.000.000 evra u slučaju otkaza posle Evropskog prvenstva, a što se tiče potencijalnog naslednika mnogo se licitiralo sa imenima. Pominjali su se brojni domaći stručnjaci poput Veljka Paunovića i Slaviše Jokanovića, ali je bilo i nekih stranih imena od kojih je sigurno najpoznatije dugogodišnji selektor Nemačke Joakim Lev.

MN Press Dragan stojković piksi konferencija

  Dragan Stojković Piksi je kao fudbaler upisao 84 nastupa za nacionalnu selekciju do 1983. do 2001. godine, a na 84 meča je dao 15 golova. Nakon igračke karijere u Radničkom, Crvenoj zvezdi, Marseju, Veroni i Nagoji počeo je da se bavi trenerskim poslom i posle uspeha u Japanu i Kini postao je selektor Srbije 2021. godine. Odveo je Srbiju na Svetsko prvenstvo u Kataru i na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, naše prvo posle dve i po decenije.

Sada se pominje njegova smena, a koga biste vi voleli za njegovog naslednika ukoliko mu FSS ipak ne pruži podršku? Slaviša Jokanović i Veljko Paunović se najviše spominju, kao i eventualno rešenje iz inostranstva. 

Anketa

Ko će biti novi selektor Srbije?

(MONDO, Sportski žurnal, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Da li mislite da je Piksi odgovoran za neuspeh reprezentacije MONDO