Evropsko prvenstvo za reprezentaciju Srbiju završeno je ispadanjem u grpnoj fazi, a još dok je nacionalni tim bio u Nemačkoj počele su spekulacije o otkazu selektoru Draganu Stojkoviću. Za sada nema odluke - da li će Piksi ostati na klupi reprezentacije ili će nacionalni tim u novom ciklusu predvoditi neki novi trener. Kao zanimljivo ime pojavio se nekadašnji selektor Slavoljub Muslin!

Odgovarajući na pitanja gledalaca njegov prijatelj Dragiša Binić otkrio je da bi Slavoljub muslin prihvatio da se vrati na mesto selektora Srbije, ali sa širim ovlašćenjima - da napravi određene promene u Fudbalskom savezu Srbije i da mu se, naravno, niko ne menja u selektorski posao! 

"Da, ali bi opet ostao isti. Nema kod njega da mu neko sastavlja tim. Morao bi i saradnike... Cela organizacija. bitan je ceo tim, tražio bi oko sebe ljude koje on smatra da će biti kako on smatra. To sad remeti, od sportskog direktora, pa onda onaj kontakt prema organizaciji, prema Savezu. Tako da bi to bilo teško. A daj Bože da imamo takve trenere, ja vam kažem. Ja njega znam i kao direktora i kao trenera i kao selektora. Pa i ponovo kao selektora. Mislim da je jedan od retkih ljudi koji je ostao dosledan svoje pozicije", ispričao je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde u emisiji "Sport lajt" i dodao: "Kako je rekao za Sergeja Milinković-Savića, posle onih pritisaka. Rekao je ovako 'Samo me još papa nije zvaoda ga stavim u reprezentaciju, a mogao je svake druge nedelje da ga gleda', jer je ovaj igrao u Rimu."

Dragiša Binić: Slavoljub Muslin bi opet bio selektor Srbije
MN Press 

Nekadašnji fudbaler Dragiša Binić objasnio je i Muslinov postupak prema Sergeju. "On se sastao sa igračem i rekao 'On je dobar igrač! U mom sistemu, ne vidim ga! I tu nema ljutnje. Očekuješ rezultat. Napravi rezultat. I mi smo takvog čoveka smenili", zaključio je šampion Evrope sa crveno-belima 1991. godine.

Podsećamo, nekadašnji selektor Slavoljub Muslin odveo je Srbiju na Mundijal u Rusiji, ali je otpušten pre tog turnira. Od tada je samo kratko radio kao trener, od oktobra 2018. godine do februara 2019. godine sedeo je na klupi Al Fajhe iz Saudijske Arabije. Tokom bogate trenerske karijere vodio je brojne francuske timove poput Bresta, Poa, Bordoa, Le Mana, Lensa, ruske timove himski, Krasnodar i Amkar, Metalurg iz Donjecka, Dinamo iz Minska, Standard Lijež, dva puta Lokeren, dva puta Crvenu zvezdu...  

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

Kurir sport Dragiša Binić stigao na Marakanu