Elvir Bolić, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i najvećih turskih klubova Galatasaraja i Fenerbahčea, u izjavi za sarajevski "Dnevni avaz" prokomentarisao je nastupe "zmajčeka", "orlova" i "vatrenih", koji su na Euro 2024 igrali promenljivo. Nekadašnji napadač koji je zbog nastupa za selekciju Jugoslavije početkom devdesetih dobijao i pretnje smrću istakao je da ga je Srbija posebno razočarala. 

Bolić koji je 1991. godine iz Čelika prešao u Crvenu zvezdu morao je da ode iz beogradskog kluba nakon turnira u Tulonu koji je igrao za juniorsku reprezentaciju Jugoslavije. Nakon toga je imao uspešnu karijeru u Turskoj, a sada je istakao da je Srbija po igračkom kadru trebala da pružu mnoog više. 

"Slovenci su, gledajući na sve faktore, napravili dobar rezultat. Dobro su igrali. Što se tiče Srbije, ona je malo veće razočaranje. Gledajući u igrače koje imaju, mislim da, bez obzira na osvajanje dva boda, igra nije bila zadovoljavajuća. Zašto je to bilo tako, ne znam. Hrvatska je mogla proći. Dva puta su gubili bodove u poslednjim minutima. Da u bilo kojoj nije primila gol, onda bi prošli. Nisu oni toliko razočarali. Gledajući te dve utakmice, nisu ovaj put imali sreće. Bilo je to evropskih i svetskih prvenstava kad su igrali i lošije pa prolazili na sreću, ali ovaj put im je ona okrenula leđa. Da su prošli, bili bi težak protivnik za sve. Očito je i da kod njih dolazi do smene generacija. I to ne samo kod njih, već kod mnogih reprezentacija", rekao je Bolić.

Srbija razočarala Elvira Bolića
Nebojsa Parausic/© MN press, all rights reserved 

Srbija je posle minimalnog poraza od Engleske na startu takmičenja igrala nerešeno sa Slovenijom 1:1 pošto je Luka Jović dao gol za bod u poslednjim sekundama meča, a onda u duelu sa Danskom nije mogla naša ekipa do gola i sa 0:0 smo uzeli drugi bod, ali i ostali poslednji u grupi i ispali. 

(MONDO, Dnevni avaz, N.L.)

BONUS VIDEO: 

MONDO/Nikola Lalović Albert Nađ o Kristijanu Beliću