Slušaj vest

Navijači Engleske i Holandije brutalno su se sukobili uoči međusobne utakmice njihovih reprezentacija u Dortmundu, u polufinalu EURO 2024 (sreda, 21 čas). Prema objavama na društvenim mrežama, Holanđani su navodno uništili restoran u kojem su bili smešteni engleski i turski navijači, a sudeći prema video-snimcima sa mesta haosa, policija za sprečavanje nereda je hitno intervenisala pod punom opremom. Čim su se organi reda zatrčali ka izgrednicima, navijači u holandskim dresovima su pobegli ka drugim ulicama u centru grada domaćina drugog polufinala. Pogledajte:

Prema objavama na mrežama, koje prenose engleski mediji, sve je počelo dok su holandski i engleski navijači zajedno jeli i pili pivo, kada je grupa navijača iz Holandije napala Engleze niotkuda. "Rekli su nam da su to navijači Fejenorda i nije bilo povoda da napadnu". Isti izvori tvrde i da organizovane navijačke grupe iz Holandije "love" Engleze "svuda" po gradu.

Navijači Fejenorda i prethodnih godina ostavljali su za sobom haos, pa se još pamti kakve su 2015. godine izazvali nerede u Rimu na gostovanju svog tima Romi u Ligi Evrope. Sud u Rimu tada je izrekao kazne za šestoricu navijača Fejenorda zbog vandalizovanja istorijskih lokacija i osudio ih u odsustvu na kazne zatvora od tri godine i osam meseci do četiri godine. Uhapšeno je bilo 50 navijača Fejenorda, uz 18 povređenih, uključujući i 13 pripadnika policije. Procenjena šteta iznosila je čak 5,2 miliona evra.

Pogledajte prizore iz Dortmunda, zabeležene nekoliko sati pred polufinale Evropskog prvenstva:

x/printscreen tuča engleza i holanđana u dortmundu

Polufinale Evropskog prvenstva počeće večeras u 21 čas.