Slušaj vest

Bivši francuski fudbaler Patris Evra osuđen je na godinu dana zatvora zbog zapostavljanja svoje porodice. Njega je sud u Nanteru proglasio krivim zbog napuštanja porodice i neplaćanja alimentacije svojoj supruzi Sandri Evri od 1. maja 2021. do 28. septembra 2023. godine, zbog čega ga sada čeka zatvorska kazna.

Takođe, Evra je dobio i dve godine uslovno, dok svojoj supruzi mora da plati i 4.000 evra zbog toga što joj je "moralno naštetio", dok je takođe odlučeno i da plati 2.000 evra za troškove suđenja. Prema informacijama iz Francuske, Patris Evra se odmah žalio na ovu odluku što znači da neće izvršavati zatvorsku kaznu dok slučaj ne prođe kroz drugostepeni organ, što bi trebalo vrlo brzo da bude urađeno.

"Nadam se da će zbog ove odluke Patris Evra konačno shvatiti da nije iznad zakona i da ne može preko noći da napusti suprugu i decu. Oni su se upoznali kada su imali po 15 godina, pratila ga je svuda po svetu i podržavala njegovu fudbalsku karijeru", rekla je Natali Duboa, advokatica Sandre Evra kojoj suprug duguje približno milion evra.

11459019.jpg
TERESA SUAREZ/EPA 

S druge strane, Patris Evra insistira na tome da je svojoj supruzi pozajmio oko dva miliona evra koje odbija da vrati, zbog čega je prestao da joj isplaćuje alimentaciju.

Patris Evra (43) je inače bivši fudbaler Mančester junajteda u kome je igrao sa Nemanjom Vidićem. Njih dvojica su stigli 2006. godine, a Evra je sve do 2014. igrao na Old Trafordu i bio jedan od ljubimaca navijača. Osim za "crvene đavole", Evra je igrao za Marsalu, Moncu, Nicu, Monako, Juventus, Marsej i Vest hem.

Pre nekoliko godina Evra je verio svoju 14 godina mlađu partnerku Margo Aleksandru, inače dansku manekenku. "Prošlo je više od godinu dana otkako smo zajedno, mislim, od kada si mi ukrala srce. Posle drugog viđenja sam ti rekao da ćeš ti biti moja žena do kraja života. Sada ne mogu da živim bez tebe, nedostaješ mi čak i kad si još pored mene", napisao je tada Evra i razljutio suprugu.

BONUS VIDEO:

MONDO Da li mislite da je Piksi odgovoran za neuspeh reprezentacije

(MONDO - M.V.)