Slušaj vest

Konačno! Čekali smo dugo, ali na kraju smo dočekali i Dubai je objavio svoje prvo pojačanje za narednu sezonu ABA lige. Prvi košarkaš koji je zvanično potpisao ugovor sa ovim klubom je Nejt Mejson, iskusni 28-godišnji američki plejmejker. On je završio koledž Minesota, ali jeostao nedrafftovan 2018. godine i prvu profesionalnu sezonu odigrao je u razvojnoj ligi za Teksas Ledžendse.

Nakon toga je rešio da je vreme da se oproba u evropskoj košarci pa je zaigrao za Hapoel Elijat u Izraelu, a nakon toga je nastupao za Avtodor Saratov. Potom je po sezonu proveo u Kini i Portoriku, da bi 2023. stigao u Le Man u Francuskoj. Prošlu godinu je igrao za Merkezefendi u Turskoj.

"Dobrodošao u Dubai Nejte Mejsone! Košarkaški klub Dubai je oduševljen da može da objavi prvo zvanično pojačanje u istorijskoj sezonu ABA lige. Nejt će sa Dubaijem potpisati dvogodišnji ugovor i tako će pokazati potpuno poverenje u naš ambiciozi projekat. Dinamični plejmejker donosi bogatstvo iskustva, a u Merkezefendiju je imao 19,6 poena i 6,7 asistencija po meču prošle sezone. Imao je impresivne sezone u Rusiji, Francuskoj, Izraelu i Kini", naveo je klub u saopštenju.

Glavni trener Jurica Golemac nije krio oduševljenje jer je konačno krenuo da sastavja tim o kome se toliko pričalo prethodnih dana. "Nejt je jedan od najtraženijih plejmejkera u Evropi, imao je mnog ponuda od evroligaških timova. Njegova odluka da nam se pridruži pokazuje njegovo pouzdanje u našu viziju i u ulogu koju će imati. Navijači Dubaija će biti oduševljeni njegovim nesebičnim stilom igre, a saigrači će rasti pored njega. Nejt, hajde da ispišemo istoriju", poručio je Golemac.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

MONDO/Slaven Petković Đorđe Đoković i Draško Milinović na konferenciji za medije