Slušaj vest

Nova sezona Superlige Srbije počinje u petak, 19. jula, a jedna od najvećih dilema pred novi šampionat bilo je gde će igrati Napredak iz Kruševca. Za prvu rundu nove sezone izvučeno je da budu domaćini Partizanu, ali stadion "Pod Bagdalom" trenutno je u fazi rekonstrukcije, pa nije bila opcija da crno-beli otputuju u Kruševac...

Kao opcija se tada pojavila Loznica, ali je novoizgrađeni stadion već "zauzeo" IMT koji se sa krova tržnog centra "Stadion" seli u Zapadnu Srbiju. Napredak je tada zatražio da se zameni domaćinstvo sa Partizanom, pa da u prvoj rundi Kruševljani gostuju u Humskoj, ali taj predlog nije prošao - ipak, meč će se igrati u Beogradu, na stadionu Partizana, ali zato što će taj teren prinudno biti domaći teren Napretka iz Kruševca.

Da pojednostavimo. Pošto nije prošao predlog oko zamene domaćinstva, Napredak iz Kruševca prijavio je stadion Partizana kao svoj domaći teren za početak naredne sezone, dok se u njihovom gradu ne završe radovi. Meč protiv Partizana i nekoliko narednih Kruševljani će igrati na "JNA", koji će im biti dom dok se "Pod Bagdalom" ne završi instaliranje hibridne podloge koja bi trebalo da poveća kvalitet fudbala u elitnom rangu.

MN Press Partizan Napredak

Tako će Napredak u Humskoj sačekati Partizan, koji će se naći u neobičnoj situaciji da zapravo gostuje na svom stadionu. Tim iz Kruševca će u trećem kolu biti domaćin IMT-u, u petom kolu Spartaku iz Subotice... I ti mečevi će se, gotovo sigurno, igrati na stadionu u Beogradu.

Situacije slične ovoj videli smo prošle sezone kada je Voždovac "gostovao" IMT-u na svom terenu, a videćemo i u narednim nedeljama. Zbog radova na "Karađorđu" Vojvodina se preselila u Bačku Topolu, pa će TSC ugostiti na jednom od najmodernijih stadiona u zemlji - zdanju koje pripada gostujućem timu na tom meču.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

MONDO/Nikola Lalović Albert Nađ o sezoni Partizana