Slušaj vest

Danima je trajao mali fudbalski rat na relaciji FSS - Partizan, ali sada je poznato kakva će pravila važiti u narednoj sezoni Superlige. Nakon pokrenute inicijative da se u elitnom rangu srpskog fudbala u svakom timu nalaze po dva bonus igrača, crno-beli su se oglasili i jasno negodovali zbog toga. Ipak, Partizan je izgubio bitku, a Izvršni odbor FSS doneo odluku da se u narednom prvenstvu klubovi oslone na dva mlada fudbalera.

"Izvršni odbor FSS prihvatio je predlog Zajednice klubova Super i Prve lige Srbije da u sezoni 2024/25 svaki klub mora da ima dva bonus igrača u svojoj postavi. Usvojene su Propozicije takmičenja za prvenstvo Super i Prve lige za takmičarsku sezonu 2024/25", navodi se na zvaničnom sajtu Fudbalskog saveza Srbije.

Podsećamo, šesato jula pojavila se informacija da će u narednoj sezoni biti obavezna dva bonus igrača na šta je Partizan reagovao saopštenjem u kojem se objašnjava da se tako krši zakon! U tim trenucima Partizan je bio jedini tim koji se protivio promeni pravila i dodavanju još jednog obaveznog bonus igrača.

Dan kasnije stigla je reakcija Fudbalskog saveza Srbije, a Partizan je u odgovoru direktno pomenuo predsednika FSS Dragana Džajića i generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića. Džajiću se zatim obratio i Aleksandar Stanojević, a kada je delovalo da su crno-beli blizu pobede...

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije nije prihvatio promenu pravila i to je bila pobeda Partizana, ali ona je kratko trajala. Zbog toga crno-beli moraju da se aktiviraju na tržištu i da pronađu fudbalera koji će biti bonus u narednoj sezoni - na jednog su već "bacili oko".

Takođe, na sednici u petak, 12. jula doneta je odluka o izboru članova Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije koju će činiti predsednik Dejan Santrač i članovi Boško Jovanetić, Milan Jeremić, Branko Pavlović i Vladimir Nedeljković.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

MONDO/Nikola Lalović Albert Nađ o sezoni Partizana