Slušaj vest

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi je u velikom intervjuu za zvanični sajt Fudbalskog saveza Srbije govorio o tome da planira da podmladi nacionalni tim, o samom finalu Eura, ali i o kapitenima! Svi znamo šta se desilo posle prvog meča Evropskog prvenstva kada je Dušan Tadić javno izrazio nezadovoljstvo jer nije počeo meč sa Engleskom, a iako ga selektor nije pomenuo u intervjuu, ovo može da se tumači kao poruka za iskusnog vezistu. 

U meču Španije i Engleske kapiteni su bili napadači Alvaro Morata i Hari Kejn, a nijedan od njih nije završio meč na terenu. Kejn koji je imao bledo izdanje ustupio je mesto Oliju Votkinsu u 61. minutu, dok je Alvaro Morata sedam minuta kasnije izašao da bi njegovo mesto zauzeo Mikel Ojarzabal, ispostaviće se heroj finalnog meča. 

"Meni je još jedan detalj sa sinoćnje utakmice ostavio jak utisak, a to je izlazak iz igre Kejna i Morate. Dva kapitena, dva lidera svojih reprezentacija. Nijedan gest, ni najmanja reakcija koja bi narušila duh u ekipi. Odlaze na klupu, pružaju podršku. To su stvari na kojima svi moramo da učimo. Nema sujete i prevelikog ega, svi su su službi kolektiva i pobeda je svima zajednički cilj", rekao je selektor Dragan Stojković Piksi. 

MN Press Piksi, Strahinja Pavlović

A podmlađivanje o kome sada priča selektor Španije Luis De La Fuente je već odradio. I oduševio je Stojkovića odlukom da veliku odgovornost prepusti mladom Laminu Jamalu."Buduća zvezda svetskog fudbala. Izuzetno fudbalski inteligentan, igra rutinski, zrelo… Vuče poteze koji u njegovim godinama deluju impresivno. Nije De la Fuente lud što ga je gurnuo u vatru i dodelio mu ulogu protagoniste u timu. Kruna je taj gol protiv Francuske, žao mi je što i sinoć nije iskoristio bar jednu od dve sjajne šanse. Treba odati priznanje i Pikfordu na bravuroznim intervencijama. Jedno je sigurno, Jamal je osveženje za evropski fudbal i momak koji će svojim čarolijama da nas zabavlja u narednih 15 godina", naglasio je Piksi.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

MONDO/Milutin Vujičić Zamišljeni piksi zapisuje na treningu