Slušaj vest

Aleksandar Stanojević obratio se medijima pred start nove sezone. Bilo je mnogo različitih tema, jedna od glavnih bila je odluka FSS o tome da svaki tim mora u startnoj postavi da ima dvojicu fudbalera mlađih od 22 godine. To pravilo o bonus igračima se nije dopalo nikome u Humskoj, crno-beli su tražili da se to uvede od naredne sezone.

Posle svega toga oglasio se Dragiša Binić, bivši fudbaler Crvene zvezde koji je isprozivao šefa struke Partizana. "Muka mi je više da slušam neprestano kukanje od strane trenera Partizana, a sezona nije ni počela. Stanojević sve radi kao u prošlom mandatu, uveliko pravi negativnu atmosferu i haos. Počeo je da priča o regularnosti, a ne pominje da Napretku gostuju u Humskoj na svom stadionu. Ovo mu ništa nije neregularno i sve je u najboljem redu. Tada liga funkcioniše kao sat i problema nema. Licemerno zaista. Jasno je da Stanojeviću smetaju bonusi, jer nema tim. Trener jednog tima rešio da vodi politiku celog srpskog fudbala i lige", počeo je Binić razgovor za Tanjug.

Nastavio je u istom dahu. "Školu su upropastili, vidim da Baždara prodaju i sada se prave naivni. Znaju da su klubovi još 10. juna izglasali da žele pravilo od dva bonusa i spremali se u skladu sa tim. Čitava priča o tome kada je doneta odluka od strane FSS ne pije vodu jer Zajednica je donela odluku na vreme i po propisima. Pa isti propisi važe i za Zvezdu i za Partizan. Ne razumem o čemu on priča? Ti dvostruki standardi i podizanje tenzije, samo da bi se pravila frka ničemu ne vode. Namerno kreiraju mulj da bi opravdali i ovu sledeću sezonu bez trofeja."

Dusan Milenkovic/ATAIMAGES aleksandar stanojević

Napada crno-bele zbog manjka mladih igrača. "Kažu da jesu za bonuse, ali od sledeće sezone. Pa da li je moguće da taj tim nema tri mlada igrača od 25 licenciranih? To dovoljno govori o njihovom radu i načinu na koji funkcionišu. Vidim da mnogo brinu i o tome ko će da sudi a ne vide problem u tome da oni forsiraju samo jednog sudiju i smatraju da je to potpuno regularno. Uz to sebe proglašavaju borcima za regularnost, a još jednom ponavljam, prvo kolo 'gostuju' na svom terenu. Da slučajno Zvezda gostuje nekom na Marakani od tih poštenih Partizanovaca se ne bi moglo živeti", zaključio je Binić.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO:

YouTube/FK Partizan Beograd Aleksandar Stanojević o sudijama.