Slušaj vest

Tokom prethodnog mandata u Humskoj šefa stručnog štaba Aleksandra Stanojevića crno-beli su granitnim delom veznom reda u vidu Saše Zdjelara i Aleksandra Šćekića dobijali sigurnost. Čitav tim živeo je na pouzdanosti dvojice defanzivnih veznih igrača, ali drugi mandat crnogorskog internacionalca u Humskoj nije bio toliko uspešan - barem dok se Stanojević nije vratio u Humsku.

Sada će ponovo sarađivati dva Aleksandra, a iskusni vezni fudbaler raduje se novim mečevima pod kontrolom šefa stručnog štaba koji mu je kroz karijeru ukazivao najviše poverenja. Za godinu i po dana odigrao je preko 60 utakmica kod Stanojevića, a to su mu bili i najbolji mečevi u profesionalnom fudbalu.

"Obradovao sam se kad sam čuo da se šef vraća u fudbalski klub Partizan. Proveo sam sa njim godinu i po dana, kod njega sam igrao najbolji fudbal i imao najzapaženiju ulogu u svojoj karijeri", rekao je Šćekić: "Ja sam isti igrač i prošle i ove godine. Samo je do načina igre na koji neki trener želi da igra, koji mu više odgovara. Ja sam znam šefa Stanojevića iz prethodnog perioda i sad mi je mnogo lakše da se prilagodim načinu igre. Hvala Bogu, pripreme su prošle bez povreda i stvarno sam ih odradio jako dobro", rekao je Šćekić koji se na premijeri nove sezone našao u startnoj postavi protiv Napretka.

MONDO/Stefan Stojanović FK Partizan Media Day

U novoj sezoni Partizan će izgledati potpuno drugačije, a u novom sistemu važnu ulogu mogao bi da ima Aleksandar Šćekić. "Ove sezone biće totalno drugačiji fudbal. Nećemo igrati kao što smo igrali prošle sezone. Šef Stanojević ima svoj način rada i svoju viziju fudbala. Nadam se da će Partizan izgledati znatno drugačije i sa što manje primljenih golova. Došao je Arijaga, odigrali smo jednu utakmicu zajedno i mislim da smo protiv CSKA dobro izgledali na terenu. Zadovoljan sam i kako je izgledala čitava utakmica i kako smo nas dvojica funkcionisali", rekao je crnogorski fudbaler i otkrio da bi mogao da bi mogao da igra kao u prvom mandatu: "Pošto prethodne sezone nisam imao mnogo utakmica, mislim da će mi biti potrebno malo utakmica da se vratim. Mislim i nadam se da ću sada biti još bolji."

Tokom predstojeće sezone Aleksandar Šćekić će po prvi put u karijeri imati ulogu mentora mladim fudbalerima koji se tek probijaju u prvi tim. Biće drugi najstariji igrač beogradskih crno-belih, odmah iza Bibarsa Natha, a šef stručnog štaba oslanaće se na njega kada god je na terenu.

"Prvi put sam se našao u ovoj ulozi, ranije je uvek bilo dosta starijih igrača... Sada sam najstariji u ekipi posle Natha. Znam šta to znači, teret i pritisak, ne bežim ni od čega. Mogu to da nosim na svojim leđima. Ja im svaki dan pričam, i na treningu i van treninga. Moraju da znaju šta treba i kako to treba. Ja to treba da prenosim na njih, kako bi čitav klub bio bolji", rekao je Šćekić i dodao: "Šef Stanojević me ne gleda drugačije, isti je kao prvi put. Moram da budem najbolji na treningu i na terenu, da bi svi ostali videli mene kako radim i da bi oni onda radili još više."

Kao i trener Partizana Aleksandar Stanojević, centralni vezni Šćekić ističe da je ekipi falilo nekoliko dodatnih dana za pripreme. ali, to će rešiti u hodu! "Očekivanja su uvek velika, mi moramo da idemo na prvenstvo, na kup, da prođemo u Evropi... Falilo nam je možda jedno nedelju dana, ali kad prođu dva kola sve će se to sklopiti i doći na svoje mesto", zaključio je Šćekić.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

MONDO Miloš Vazura izjava