Svi događaji
Od najnovijeg
22:00

Četvrti gol!

Konačan rezultat postavio je novajlija Brunio Duarte, iz prvog kontakta sa loptom.

21:55

Treći gol!

Pogledajte kako je pogodio Aleksandar Katai, početkom drugog dela.

21:50

KRAJ MEČA - 4:0!

Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo su savladali Jedinstvo sa Uba na početku nove sezone!

MN Press Jedinstvo Ub - Zvezda
21:46

86. minut - Poslednja izmena!

Umesto Pereza na terenu je još jedan mladi fudbaler, Uroš Stevančević beleži svoj debi na sceni u Superligi Srbije.

21:39

80. minut - Nove izmene!

Jegor Prucev dobija priliku umesto Hvanga, pa je Vladan Milojević završio sa promenama na večerašnjem meču. U redovima Jedinstva umesto Golubovića će igrati Bošković, dok Dimitrića menja Runjajić.

0MSM9542A.JPG
MN Press 

21:29

69. minut - GOL, Duarte!

Prvi kontakt sa loptom u dresu Crvene zvezde i to je pogodak za napadača Bruna Duartea. Nakon pokušaja Hvanga i odbrane Jovanovića na odbijeniu loptu natrčao je poslednji fudbaler koji je pojačao crveno-bele, a njegov snažan udarac donosi Zvezdi 4:0!

21:27

68. minut - Izmene!

Tri promene pravi vladana Milojević, a umesto Kataija, Pume i Šerifa na terenu su Gelor Kanga, Lazar Jovanović i Bruno Duarte.

21:26

67. minut - Puma!

Probao je nekoliko puta na meču novi krilni napadač Crvene zvezde, ali ovo je bilo daleko najozbiljnije. Mladi golman Partizana Vukašin Jovanović još jednom se istakao na pozajmici, pa možemo reći da i pored tri primljena gola ima odličan debi u seniorskom fudbalu.

21:18

58. minut - Izmene

Umesto Stojanovića i Milanovića na terenu su Strahinja Rakić i Amirbek Saidov iz Uzbekistana. Jeidnstvo trenutno na terenu ima šestoricu mladih fudbalera. Zapravo, igraju Jovanović (16), Fereira (19), Rakić (18), Miladinović (22), Perez (18) i Saidov (18).

0MSM9421A.JPG
MN Press 
21:13

53. minut - GOL, Katai!

Manje od minuta kasnije, ista kombinacija je uspela. Ovog puta je reprezentativac Južne Koreje poslao loptu u prostor, a Katai nakon izbacivanja iz igre protivnika sa 15 metara uspeo da savlada golmana Jedinstva. Crveno-beli vode 3:0 na početku drugog dela meča.

21:11

52. minut - Katai!

Odlično je po levom boku šrošao In Beom Hvang, ali njegova povratna lopta na peterac nije završila u golu nakon pokušaja Aleksandra Kataija. Zvezdin kapiten na ovom meču šutirao je pored gola.

21:05

46. minut - Nastavljamo!

Pratimo drugi deo meča između Crvene zvezde i Jedinstva sa Uba. Trener domaćeg tima napravio je samo jednu promenu na poluvremenu, a umesto Luke Ilića na terenu je Jovan Šljivić.

20:55

Drugi gol Zvezde!

Samo pet minuta kasnije Šerif je duplirao prednost šampiona Srbije.

20:50

Prvi gol Zvezde!

Ovako je Šerif Endiaj pogodio u 18. minutu.

20:48

POLUVREME - 2:0!

Igralo se nešto više od minuta nadoknade na stadionu "Rajko Mitić", ali u tom delu nije bilo promene rezultata. Crvena zvezda na pauzu odlazi sa dva gola prednosti, a oba je postigao senegalski napadač Šerif Endiaj koji se sjajno snalazio u kaznenom prostoru Jedinstva.

Zvezda je dominirala u svim parametrima igre, sa 64 odsto poseda lopte, osam izvedenih kornera i sedam udaraca ka golu rivala više od Ubljana.

20:44

43. minut - Hvang!

Iskoristio je reprezentativac Južne Koreje klizav teren u Beogradu i raspalio po lopti iz slobodnog udarca, ali tako da ona tapne od zemlju ispred mladog čuvara mreže gostiju. Samo korner za Zvezdu, pa ubrzo još jedan, ali bez novih šansi.

20:42

41. minut - Ilić!

Treći put je u odličnoj prilici bio Luka Ilić, jedan od najzapaženijih aktera u dosadašnjem toku meča. Ovog put je centaršut Mimovića sa desnog boka poslao preko gola Vukašina Jovanovića.

Crvena zvezda Jedinstvo Ub uživo prenos Arenasport Superliga
MN Press 
20:37

36. minut - Još jedan karton!

I Šerif Endiaj je dobio javnu opomenu. Debelo je zakasnio sa startom, pa se pred kaznenim prostorom Jedinstva faulirao protivničkog igrača.

20:27

26. minut - Prvi karton!

Vezni fudbaler Jedinstva Pablo Fereira, inače pozajmljeni fudbaler Morona, prvi je opomenuti igrač na meču.

20:24

23. minut - GOL, Endiaj!

Ipak je 2:0, a ponovo je strelac napadač iz Senegala! Luka Ilić je pobegao odbrani po levom boku, a napadač Zvezde ponovo je fantastično pratio akciju - lopta je završila u mreži nakon njegovog udarca iz blizine.

Crvena zvezda Jedinstvo Ub uživo prenos Arenasport Superliga
MN Press 
20:22

21. minut - Endiaj!

Malo je falilo da po drugi put na meču Šerif Endiaj zatrese mrežu. Aleksandar Katai iskoristio je grešku odbrane Jedinstva, lopta je stigla do sjajnog napadača koji je kreirao situaciju za šut, ali zatim loptu uputio pored gola.

20:19

18. minut - GOL, Endiaj!

Prvi gol u novoj sezoni za Crvenu zvezdu postiže Šerif Endiaj! Sačekao je loptu sa desne strane, odakle je centrirao Ognjen Mimović, a nakon što se izborio za poziciju snažni napadač je zatresao mrežu. Loptu je zakucao u gol udarcem iz prve.

Crvena zvezda Jedinstvo Ub uživo prenos Arenasport Superliga
MN Press 
20:17

16. minut - Prekid!

Nakon kornera Crvene zvezde došlo je do sudara glavom dvojice igrača u kaznenom prostoru. Sa jedne strane to je bio Naser Điga, a sa druge Igor Milanović.

20:13

Ovako je počelo!

Legendarni Dule Savić na početku meča razmenio dupli pas sa Aleksandrom Kataijem.

20:10

9. minut - Luka Ilić!

Nešto defanzivniju ulogu na desnom boku ima Nemanja Doderović, koji je inače krilni fudbaler. Njegovo mesto desnog beka dva puta u prvih deset minuta meča napao je Luka Ilić i oba puta je bilo problema za goste. Ovog puta je šut povratnika u crveno-belo otišao preko gola!

20:04

3. minut - Ilić, pa Endiaj!

Prošao je Luka Ilić kroz odbranu Jedinstva, imao i malo sreće da mu se lopta odbije u noge, ali ni iz drugog pokušaja nije uspeo da savlada golmana gostiju. Pokušavao je tu i Šerif Endiaj, ali je mladi Vukašin Jovanović, pozajmljeni golman Partizana koji i dalje ima 16 godina, izašao kao pobednik.

20:01

1. minut - Počinjemo!

Nakon što je legendarni Dule Savić izveo početni udarac, Aleksandar Katai je izveo loptu sa centra i tako je počela nova fudbalska sezona za Zvezdu i Jedinstvo sa Uba.

19:50

Trener kao igrač!

Iako je pre šest meseci završio igračku karijeru i počeo da se bavi trenerskim poslom, nekadašnji reprezentativac Ivan Radovanović za današnji meč je u protokol upisan kao igrač! Po zvaničnim podacima, on je jedan od rezervnih fudbalera Jedinstva sa Uba i u teoriji bi mogao da nastupi na meču protiv Crvene zvezde, što bi bio izuzetno neočekivan detalj na početku nove sezone.

ivan radovanović
MN Press/Andrej Čukić 
19:35

Rezervisti!

Crvena zvezda: Guteša, Spajić, Šljivić, Kanga, Duarte, Leković, Sremčević, Mijailović, Knežević, Prucev, Jovanović

Jedinstvo: Jovanović, Dubljanić, Radovanović, Saidov, Rakić, Runjajić, Nađ, Aćimović, Stevančević, Petkoski Cimbaljević, Bošković

19:25

Utisci Vladana Milojevića!

Ovako je trener Crvene zvezde govorio pred meč protiv Jedinstva sa Uba!

19:15

Parovi prvog kola!

Elitni rang srpskog fudbala počeo je u petak uveče, a ovo su svi mečevi u prvoj rundi:

petak

  • Radnički 1923 - Železničar 2:3
  • napredak - Partizan 0:1

subota

  • Crvena zvezda - Jedinstvo
  • Mladost - OFK Beograd
  • Čukarički - Radnički

nedelja

  • Novi Pazar - Spartak
  • Tekstilac - Vojvodina
  • TSC - IMT
19:00

SASTAVI!

Crvena zvezda: M. Ilić - Mimović, Điga, Stojić, Rodić - Dalsio, Hvang - Puma, L. Ilić, Katai - Endijaj.

Jedinstvo Ub: V. Jovanović - Golubović, Sezej, Radivojević - Fereira - Doderović, Dimitrić, Miladinović, Stojanović - Milovanović, Perez.

18:55

Službena lica!

  • Glavni sudija: MILANOVIĆ Miloš
  • Prvi pomoćni sudija: PAŠAJLIĆ Milan
  • Drugi pomoćni sudija: NOVAKOVIĆ Novak
  • Četvrti sudija: ILIĆ Milan
  • Delegat: STOJANOVIĆ Miroslav
  • Kontrolor suđenja: FILIPOVIĆ Krstivoje
  • VAR: TOMIĆ Pavle
  • AVAR: STOJKOVIĆ Uroš
18:50

Nekad filijala!

Pre dvadesetak godina je Jedinstvo sa Uba bilo prva stanica najtalentovanijih igrača Crvene zvezde na putu ka seniorskom fudbalu. Čuvena generacija rođena 1984. godine u kojoj su bili Dragan Mrđa, Boško Janković, Dušan Basta, Dejan Milovanović i Marko Perović sebi je put do fudbalskih visina uglavnom je sebi krčila put preko Uba.

18:40

Dobro veče!

Prvi takmičarski meč u novoj sezoni Crvena zvezda igra na svom terenu, a protivnik će biti debitant u Superligi Srbije, Jedinstvo sa Uba. Biće ovo izuzetno zanimljiv susret aktuelnog šampiona i tima koji je prethodnu sezonu završio na drugoj poziciji, ali u drugoligaškom karavanu.