Slušaj vest

Sjedinjene Američke Države na Olimpijske igre u Parizu šalju drim-tim, jednu od najjačih ekipa svih vremena, međutim uoči početka turnira prate ih i kontroverze. Prvo je NBA šampion Džejlen Braun "pecnuo" reprezentaciju da je izostavljen isključivo zbog sponzorskih razloga, dok je sada sličnu opasku imao i Kevin Durent.

O čemu se radi? Durent je izostavljen iz "Najkijevog" promotivnog spota za Olimpijske igre pošto su umesto njega prednost dobili Lebron Džejms, Viktor Vembanjama i Janis Adetokunbo, što je zasmetalo slavnom košarkašu. Javio se na društvenim mrežama i čini se prozvao svog sponzora, nezadovoljan što ga nisu uključili u promotivnu kampanju koju će videti ceo svet: "Najki, reci mi, jesam li ja loša osoba?", upitao je Durent.

Giuseppe CACACE / AFP / Profimedia Srbija Amerika

Najbolji strelac u istoriji SAD na Olimpijskim igrama je inače deo Najkijevog tima još od davne 2007. godine, a nije objašnjeno zašto ga nema u promotivnom spotu. Mnogi misle i da će njegova uloga biti manja ovog leta kod Stiva Kera, dok recimo protiv Srbije nije ni igrao u prijateljskoj utakmici u Abu Dabiju.

Prethodno je i Braun "digao frku" zbog uplitanja priče o sponzorima i nastupu na Olimpijskim igrama, pa se mnogi navijači plaše da bi ovakve stvari mogle da unište atmosferu unutar tima. Posebno ako to odlučuje tim, a ne kvalitet...

Podsetimo, SAD u grupnoj fazi Olimpijskih igara igraju protiv Srbije, Južnog Sudana i Portorika. Prvi meč sa Srbijom igra se već 28. jula u Lilu, a podsetimo da su pravila takmičenja promenjena u odnosu na naš poslednji nastup - i posle prve faze sledi još jedan žreb.

Pogledajte i ko je na spisku Amerikanaca za Pariz, uz podsećanje da je Kavaja Lenarda zamenio Derik Vajt iz Bostona.

Profimedia, USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia Amerika spisak

BONUS VIDEO:

RTS Srbija Amerika jokić

(MONDO - M.V.)