Slušaj vest

Fudbalski klub Partizan evropsku sezonu počinje gostovanjem u Poljskoj, ali i utakmicom protiv Dinama iz Kijeva koji zbog rata mora da igra mečeve na neutralnom terenu. Dvomeč protiv ukrajinskog tima mogao bi da bude ključan za evropske ambicije crno-belih ove sezone - prolaz u treće kolo kvalifikacija mogao bi da donese mnogo za ekipu Aleksandra Stanojevića.

Iskusni trener, povratnik na klupu tima iz Humske, izabrao je igrače na koje će računati u prvom evropskom dvomeču. Za razliku od prvog kola Superlige Srbije, Stanoejvić je napravio nekoliko promena u igračkom kadru, a u konkurenciji za meč protiv dinama su 24 fudbalera.

Među njima je treći golman Nemanja Stevanović, bekovi Milan Lazarević i Mario Jurčević, kao i defanzivni vezni Leonard Ovusu, iako se već nedeljama priča o njegovom odlasku iz kluba. Barem za ovu priliku "precrtani" su mladi fudbaleri poput Vukašina Đurđevića, Bojana Kovačevića, Alekse Jankovića i Janka Jevremovića.

  • Golmani: Aleksandar Jovanović, Nemanja Stevanović i Miloš Krunić
  • Odbrana: Milan Jovanović, Natan De Madina, Svetozar Marković, Nihad Mujakić, Aleksandar Filipović, Nikola Antić, Mario Jurčević
  • Vezni red: Kervin Arijaga, Mateja Stjepanović, Leonard Ovusu, Aleksandar Šćekić, Aldo Kalulu, Kcander Severina, Nemanja Trifunović, Ibrahim Zubairu, Gajas Zahid, Bibars Natho, Jung-Džun Goh
  • Napadači: Mateus Saldanja, Nemanja Nikolić i Đorđe Jovanović

Podsećamo, Partizan kvalifikacije za Ligu šampiona startuje od drugog kola i prvi evropski rival mu je vicešampion Ukrajine, Dinamo iz Kijeva. Prvi meč na programu je u poljskom gradu Lublinu u utorak, dok se revanš igra osam dana kasnije u Beogradu, ali bez prisustva publike.

(Telegraf/MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

MONDO/Dušan Ninković Bakljada navijača Partizana protiv Napretka