Slušaj vest

Fudbaleri Partizana deklasirani su prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona od Dinama iz Kijeva (6:2), a četa Aleksandra Stanojevića ostavila je izuzetno loš utisak na evropskoj premijer u novoj sezoni. Svestan je toga i trener Partizana koji je na konferenciji za medije nakon meča rekao tek nekoliko rečenica.

Povratnik na klupu tima iz Humske svestan je da njegova ekipa ni u jednom segmentu nije mogla da parira vicešampionu Ukrajine, koji je dominirao terenom u poljskom gradiću Lublin. Dinamo je snagom i brzinom eksploatisao sve mane Partizana.

"Razočaravajući rezultat, primali smo golove naivno i lako, ovo je bila druga brzina u odnosu na nas, Pokazali su nam koliko su ispred. Na nama je da popravimo neke stvari, napravimo doselekciju i nastavimo da radimo. Pokazali su nam da smo daleko od kvalifikacija za Ligu šampiona", rekao je na početku Aleksandar Stanojević: "Ozbiljnim ekipama se to ne dešava. Za pet minuta smo primili tri gola i to je totalno okrenuli utakmicu. Oni su brzinom i ritmom mučili nas i prelomili utakmicu kad smo hteli da se vratimo."

Wojciech Szubartowski/PAP/EPA Partizan utakmica

Deluje da Aleksandar Stanojević nakon meča protiv Dinama iz Kijeva nije u potpunosti zadovoljan igračkim kadrom koji ima na raspolaganju, ali ni reakcijama fudbalera na terenu koji su u roku od pet minuta tri puta kapitulirali, pred samo poluvreme.

"Za ovaj nivo takmičenja potrebni su nam fizički moćniji, brži igrači nego što ih mi imamo. Oni su brži, ali i u igri, u donošenju odluka, to je najveća razlika u njihovu korist. Veliki šok su tri primljena gola. Igračima smo rekli da ćemo probati da postignemo gol, da ostanemo u igri. Nismo izdrali njihov ritam i njihovu brzinu"

Pred Partizanom je strahitov težak izazov, da u Beogradu nadoknadi četiri gola zaostatka u prvih 90 minuta fudbala, zatim kroz produžetke postigne barem jedan više od rivala i prođe u treće kolo ili sačeka penale pa magijom Aleksandra Jovanovića eliminiše Ukrajince. Može i na drugi način, sa pet golova razlike, bez produžetaka...

"Teško je stići, ne samo golove nego je razlika u igri. Da izvučemo pouke, da vidimo šta donosi ovaj nivo takmičenja, da nešto promenimo. Pokušavamo da se pojačamo na nekim pozicijama. Treba nam vreme, treba nam strpljenje, a toga u fudbalu nema", rekao je trener Partizana i za kraj dodao: "Dinamo je bio mnogo bolji i mnogo bržo tim od nas. Ovo je naša realna situacija trenutno."

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

MONDO Aleksandar Stanojević