Slušaj vest

Od gotovog posla do veresije, pa do nove šanse za Crvenu zvezdu kada je u pitanju transfer Timi Maksa Elšnika (26). Hoće li završiti na Marakani na kraju? U ovom trenutku je jasno da nas čeka nova drama kada je taj transfer u pitanju. Olimpija je prvobitno prihvatila ponudu za njega, pa je onda došlo do obrta.

Prema saznanjima MONDA Olimpija nije registrovala za Elšnika za Evropu i navodno neće da ga proda Zvezdi jer je cilj kluba da izbori plasman u grupnu fazu Lige konferncija. Ali, to što nije među registrovanim igračima za evropsko takmičenje ustvari daje nadu crveno-belima. Problem je nastao zbog "javne tajne" između slovenačkog kluba i sprskog milijardera Milana Mandarića. Razlog leži u novcu, odnosno u iznosu od obeštećenja koje ne bi išlo na račun kluba.

Kao što ste već mogli da čitate na MONDU obeštećenje od transfera Elšnika pripada upravo Mandariću. Takav dogovor postignut je između dve strane kada je on odlazio iz kluba. "Kada se proda Timi Maks Elšnik, taj novac pripada meni. Tako je zapisano u ugovoru. To je urađeno u zamenu za to što sam se odrekao određenog dela nagrade za plasman Olimpije u grupnu fazu UEFA takmičenja", ispričao je Mandarić u jednom ranijem intervjuu za slovenačke medije, objašnjavajući da je isti slučaj i sa ugovorom Mihaela Pavlovića, s tim da je već otišao bez obeštećenja.

RONALD WITTEK/EPA, YOAN VALAT/EPA Timi Max Elšnik

Od povratka sa Evropskog prvenstva Elšnik trenira individualno i situacija sa njim je i dalje neizvesna. U Zvezdi ne žele da čekaju i da gube vreme, pa je tako ušla u pregovore sa Makabijem u vezi transfera Milsona.

(MONDO - M.V.)

BONUS VIDEO:

MONDO/Milutin Vujičić Zvezdan Terzić na početku priprema Crvene zvezde