Slušaj vest

Srpski klubovi se muče u Evropi i pad na UEFA rang listi nastaviće da pada ukoliko se nešto ne promeni u vidu rezultata. Tako su isplivali podaci o timovima iz Srbije koji su igrali evropska takmičenja, bilo da su to kvalifikacije ili grupna faza. Podatak je zabrinjavajući.

Na 30 utakmica zabeležena je samo jedna pobeda. Tu su dva remija i čak 27 poraza. Poslednji je došao u utorak uveče u Poljskoj gde je Dinamo iz Kijeva ostvario ubedljivu pobedu protiv Partizana (6:2) i samo pravo čudo može da ostavi tim Aleksandra Stanojevića u Ligi šampiona. U suprotnom sledi okretanje ka Ligi Evrope.

Jedinu pobedu ostvario je Partizan koji je pobedio azerbejdžanski Sabah, ali je prošao tek posle boljeg izvođenja penala i ubedljiv poraz od danskoj Nordsjelanda (5:0 u gostima i 1:0 kući). Pored crno-belih Srbija je imala još četiri predstavnika, bez pobeda.

Wojciech Szubartowski/PAP/EPA Partizan utakmica

Crvena zvezda je prošla direktno u Ligu šampiona i igrala je odmah u grupnoj fazi, ali je na kraju ostala iza švajcarskog Jang Bojsa i imala je skor od jedne pobede i pet poraza i to nije bilo sve.

U Ligi konferencija Vojvodina je odmah ispala u kvalifikacijama, dva puta je izgubila od APOEL-a. U grupnu fazu prošli su Čukarički i TSC. Tim sa Banovog Brda je na osam mečeva upisao osam poraza, dok je TSC na osam mečeva upisao jedan remi i sedma poraza.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO:

MONDO Aleksandar Stanojević