Slušaj vest

Slovenački reprezentativac Vanja Drkušić je na meti Crvene zvezde već duže vremena, međutim činilo se da je njegov odličan nastup na Evropskom prvenstvu uticao da srpski šampion odustane od trke. Soči je dodatno podigao visinu obeštećenja, onda se uključila i Sevilja, pa je delovalo da Crvena zvezda definitivno neće dovesti Drkušića.

Ipak, poslednjih dana dolazi do novog zaokreta, pošto slovenačka "Nogomanija" sada daje optimizam navijačima Zvezde. Drkušić bi mogao da završi na "Marakani" zaobilaznim putem, pošto bi mogao da ga kupi Zenit iz Sankt Peterburga, a zatim da ga Zvezdi prosledi na jednogodišnju pozajmicu. U pitanju je "Gazprom" veza od koje je prethodno Zenit imao više koristi, pošto su imali pravo preče kupovine Strahinje Erakovića, a sada bi na ovaj način mogli da se revanširaju Beograđanima.

Soči traži oko četiri-pet miliona evra za Drkušića i to je daleko više od novca koji su nudili Zvezda i PAOK, u međuvremenu je odustala i Sevilja, dok se Slovenac ne buni protiv prelaska u redove Zenita. Ne smeta mu ni dolazak u Zvezdu, za koju navija od malih nogu, posebno jer će u Beogradu imati društvu u vidu Timija Maksa Elšnika koji je došao tokom nedelje i već postigao gol u Bačkoj Palanci. Veruje se da bi upravo taj detalj mogao dodatno da ubrza transfer Drkušića, posebno jer Zvezda nije zadovoljna partijama Nasera Đige od početka sezone.

12313624.jpg
EPA-EFE/RONALD WITTEK 

Neće biti iznenađenje ako zbog toga Zvezda proda fudbalera iz Burkine Faso, koga je doduše i otkupila ovog leta iz Bazela, ako dođe dovoljno dobra ponuda. Upravo tim novcem bi se u budućnosti finansirao i dolazak Vanje Drkušića koji je u ovom trenutku ipak bolji fudbaler.

Drkušić (24) je inače iz Novog Mesta i ponikao je u Kršku. Kao tinejdžera spazio ga je holandski Herenven, ali nije dobio šansu kod njih, nego je potom išao u italijanski Rende, pa slovenački Bravo. Od januara 2022. godine je član Sočija koji je ispao iz Premijer lige Rusije. U ovom klubu Drkušić je odigrao 66 utakmica i postigao je četiri gola, a njegova cena sada je skočila posle Evropskog prvenstva.

BONUS VIDEO:

MONDO/Milutin Vujičić Zvezdan Terzić na početku priprema Crvene zvezde

(Nogomanija/MONDO/Milutin Vujičić)