Slušaj vest

Novak Đoković i Karlos Alkaraz bore se danas od 14 časova za zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, a interesantno je da je Španac uoči meča tražio i specijalnu pomoć u svojoj "loži". Uz Alkaraza će u finalu biti i njegov trener Huan Karlos Ferero, koji je inače dobio "slobodno" u dosadašnjem toku turnira, međutim kada je mladi teniser došao do finala sa Đokovićem, morao je hitno da ga zove da dođe u Pariz.

Ferero je tražio slobodno vreme posle titule na Vimbldonu, želeo je da konačno malo više bude sa svojom porodicom, ali nije mogao da odbije poziv Karlosa Alkaraza. Stigao je još u subotu i učestvovao je na poslednja dva treninga Španca, pruživši mu potrebne savete kako da ovoga puta igra protiv Noleta.

RONALD WITTEK/EPA Karlos Alkaraz

Upravo je Đoković više puta hvalio Alkarazov stručni štab, isticao je da su ga fantastično pripremali za mečeve sa njim, a sada ćemo videti ko je bolje spremio taktiku za finale. Naravno, neće samo taktički detalji odlučiti, nego će i psihološki trenutak imati uticaja na dvojicu tenisera pošto se jasno radi o finalu, šansi kakva se ukazuje jednom u četiri godine, gde je svaki od igrača pod pritiskom.

Podsetimo, Alkaraz inače nije ni imao uslov da igra na Olimpijskim igrama i dobio je specijalnu pozivnicu organizatora, dok je uz njega na turniru do sada bio selektor David Fererr, odnosno Samuel Lopez koji inače trenira Pabla Karenja-Bustu.


BONUS VIDEO:

RTS Novak Đoković u finalu Olimpijskih igara u Parizu