Slušaj vest

Samo godinu dana nakon što su u njemu pronašli rešenje, čelni ljudi Rijeke uručili su otkaz temperamentnom treneru Željku Sopiću (50), koji ih je u prethpdnom prvenstvu odveo do drugog mesta na tabeli. Odluka o raskidu saradnje stiže dva dana pred evropski meč, a rešenje za klupu pronađeno je u sopstvenim redovima - biće to bivši fudbaler Crvene zvezde Radomir Đalović (41)!

Bivši napadač Crvene zvezde, Rijeke i brojnih drugih klubova, svojevremeno i mladi reprezentativac Srbije i Crne Gore, dobija priliku da po pprvi put u karijeri samostalno vodi neku seniorsku ekipu. On je zanat "pekao" u stručnim štabovima prethodnih trenera rijeke, a sada mu se ukazuje prilika da svoje znanje pokaže i kao šef stručnog štaba.

Slična situacija već se dogodila prethodne sezone, nakon što je Dinamo iz Zagreba "ukrao" trenera Sergeja Jakirovića Riječanima. Đalović, koji je bio njegov pomoćnik, radio je kao prelazno rešenje do dolaska Željka Sopića, kojeg će sada naslediti na klupi. 

Đalović je u karijeri igrao za Jedinstvo iz Bijelog Polja, Crvenu zvezdu, Železnik, Zagreb, Arminiju Bilefeld, Kajzeri, Rapid Bukurešt, Amkar Perm, Sepahan, Šangaj, Tero Sasana, Bangkok, Budućnost iz Podgorice, Rudar Pljevlja, OFK Titograd i Grbalj. U dva navrata je nosio dres Rijeke, a tada je bio jedan od najboljih igrača u Hrvatskoj i miljenik navijača tima.

Zanimljivo, Đalović će na raspolaganju imati čak trojicu srpskih fudbalera! Prvom timu priključen je mladi golman Aleksa Todorović, tu je i nekadašnji defanzivac Vojvodine Mladen Devetak, a bivši fudbaler OFK Beograda i Dinama iz Zagreba Komnen Andrić stigao je kao jedno od najvećih letnjih pojačanja.

BONUS VIDEO:

Twitter/hotsportsrb Piksi Hajduk ili Dinamo