Svi događaji
Od najnovijeg
23:20

Aleksandar Stanojević!

"Teško je, imali smo prednost i igrača više... Dobijamo gol kao da smo deca. Imali smo ofanzivnu postavku i morali smo da damo gol. Nismo pokazali karakter, ne znamo da završimo utakmicu na ovom nivou. Sami smo krivi što nismo došli do penala, da ne kažem da pobedimo. Šta znači individualac koji ne ulazi u šansu, koji ne ugrozi protivnike? Koga interesuje takav individualac? Kao tim smo se trudili, dali smo maksimum, ali kasnije nismo bili opasni i nismo stvarali šansu. Brine me što nismo stvarali prilike. Gent je dobro poznat protivnik, izuzetno težak rival", rekao je trener crno-belih.

23:15

Svetozar Marković!

"Mislim da smo do njihovog crvenog kartona igrali dobro i imali šanse koje nismo iskoristili. Kada su oni dobili crveni karton, nismo bili dovoljno agresivni i odlučni da postignemo gol. Iz toga smo kasnije primili gol. Ostaje veliki žal, mislim da nećemo imati šansu da ovako lako ostvarimo grupnu fazu nekog evropskog takmičenja", rekao je Marković i dodao: "Za nas su te dve utakmice protiv Genta utakmice sezone. Svi znamo da Partizan od Evrope živi. Treba tako da namestimo glave i da se pripremimo."

23:05

Šta čeka Partizan?

Ekipa Aleksandra Stanojevića imaće i treću šansu da se domogne grupne faze u Evropi - ovog puta u poslednjem kolu kvalifikacija za Konfernecijsku ligu. Partizan će igrati dvomeč protiv Genta i moraće da savlada predstavnika Belgije kako bi izborio plasman u grupu.

23:03

KRAJ MEČA - 2:2!

Fudbaleri Partizana nisu uspeli da zabeleže povoljan rezultat na gostovanju u Švajcarskoj. Iako su u produžecima imali igrača više, Lugano je jedini tim koji je uspeo da pogodi mrežu u dodatnih 30 minuta i tako ode na megdan Bešiktašu, u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope.

22:53

113. minut - Izmena!

Poslenja promena u redovima Partizana. Sada Stanojević mora da krene na sve ili ništa, pa umesto Arijage na teren ide Bibars Natho. Od Izraelca se očekuje da iskustvom povuče tim u poslednjim minuta.

22:51

111. minut - GOL, Mahmud, 2:2!

Kakav šok za Partizan u Švajcarskoj. Na manje od deset minuta do penala, sa igračem manje, srpski predstavnik dobija gol koji može da ga izbaci iz Evrope.

12446124.jpg
EPA/PETER KLAUNZER/KEYSTONE 

22:44

105. minut - Poluvreme produžetaka!

Kratka pauza pred poslednjih 15 minuta fudbala u Tunu večeras. Partizan ima igrača više i pokušaće da ga iskoristi pre penala, kako bi sebi obezbedio plej-of Lige Evrope i najmanje grupnu fazu Konferencijske lige. Pogledajte golove zbog kojih gledamo produžetke:

22:38

101. minut - Umor!

Kao da su igrači oba tima poklekli zbog umora nakon 90 minuta fudbala. Odgledali smo više od 10 minuta produžetka, ali nismo videli mnogo tempa, tek sporadične poluprilike na oba kraja terena.

22:23

KRAJ, ALI... - 1:2!

Gledaćemo još 30 minuta fudbala u Švajcarskoj, jer je Partizan nadoknadio gol zaostatka iz Beograda. U dodatnih pola sata fudbala tima Aleksandra Stanojevića ulazi brojčano nadmoćniji, zbog dva žuta kartona Luganovog štopera Hajdarija.

EPA/PETER KLAUNZER/KEYSTONE Partizan - Lugano

22:20

90+2. minut - Nikolić!

Probao je Nemanja Nikolić da bude heroj Partizana u samom finišu meča, ali je njegov udarac otišao pored gola.

22:16

89. minut - Dve izmene Stanojevića!

Poslednje promene na koje trener Partizana ima u regularnom delu meča "troši" na ulazak Leonarda Ovusua i Nemanje Trifunovića. Izašli su iz igre Zahid i Severina.

22:15

87. minut - Drugi žuti karton!

Partizan će u nastavku meča imati igrača više! Drugi žuti karton dobio je Albijan Hajdari, kojeg je Žoao Grimaldo predriblao i naterao na prekršaj.

22:10

82. minut - Jovanović, pa prečka!

Dve odlične šanse nakon dva kornera za ekipu Lugana. Oba puta je pokušao Mahmud, jednom mu je odbranio Aleksandar Jovanović a drugi put ga je prečka sprečila da zatrese mrežu.

22:07

79. minut - Mirno je!

Nema velikih šansi nakon drugog gola Partizana, a ovo je rezultat koji nas vodi u produžetke. Možda ćemo gledati još 30 minuta u Tunu, gde Lugano igra kao domaćin.

21:55

67. minut - GOL, Marković!

Pogodio je kapiten Partizana Svetozar Marković, nakon kornera Gajasa Zahida. Užasno je reagovala odbrana Švajcaraca, pa i golman Saipi, koji je krenuo i stao. Marković je sa druge stative pogodio praznu mrežu.

21:51

64. minut - Još izmena!

Videćemo ofanzivniji Partizan u finišu meča. Na terenu su Nemanja Nikolić i Žoao Grimaldo dok su teren napustili Kalulu i Ibrahim. Aldo Kalulu je pokazao nezadovoljstvo dok je napuštao teren.

12446019.jpg
EPA/PETER KLAUNZER/KEYSTONE 

21:45

57. minut - Preti Partizan!

Mogao je da šutira Ibrahim, dodao je loptu do Kervina Arijage, a na kraju je šut završio nekoliko metara pored gola. Nije bio precizan defanzivni vezni Partizana.

21:36

47. minut - GOL, Štefen!

Katastrofalan početak drugog dela meča za srpskog predstavnika... Malo više od minuta igralo se u nastavku meča dok Lugano nije pogodio mrežu iza Aleksandra Jovanovića i prednost vratio na svoju stranu. imali su i malo sreće fudbaleri švajcarskog tima, a na kraju je Renato Štefen loptu sproveo u mrežu.

21:33

46. minut - Nastavljamo!

U drugom delu meča za Partizan će igrati i Mateuš Saldanja, koji menja Goha. Kalulu se vraća na defanzivnije mesto, a Brazilac će biti najistureniji igrač srpskog tima u nastavku meča.

21:30

Gol Zahida!

Pogledajte majstoriju Partizanovog fudbalera:

21:18

Poluvreme - 0:1!

Odigran je prvi deo meča u Švajcarskoj, a Partizan ima rezultat koji ga vodi u produžetke. Jedini gol na meču Lugano - Partizan postigao je Gajas Zahid u 44. minutu, sjajnim udarcem sa dvadesetak metara.

21:13

44. minut - GOL, Zahid!

Partizan vodi u Švajcarskoj i ima rezultat koji mu donosi produžetke u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope!

Gajas Zahid
MN Press 

21:08

39. minut - Zubairu...

Najzapaženiji fudbaler Partizana na meču u Švajcarskoj nije uspeo da dovede u prednost srpski tim. Sjajno je ubacio na drugu stativu i natrčao na centaršut Ksandera Severine, ali nije uspeo da zahvati loptu na pravi način.

21:02

33. minut - Žuti karton za Ibrahima!

Sada dvojica fudbalera Partizana imaju javne opomene. Kažnjen je i najbolji pojedinac crno-belih na večerašnjem meču, Zubairu Ibrahim.

21:00

29. minut - Grgić!

Probao je fudbaler Lugana da pogodi iz slobodnog udarca, ali nije bio precizan. Stiče se utisak da Partizan večeras na terenu izgleda bolje nego u prva tri evropska meča ove sezone.

20:46

17. minut - Karton za Arijagu

Bio je izuzetno neoprezan defanzivni vezni Partizana, pa zbog grubog prekršaja nad Grgićem dobija javnu opomenu.

20:45

16. minut - Aldo Kalulu!

Ponovo se akcija Partizana razvijala po levom boku, gde je agilan bio Ibrahim Zubairu. On je ubacio loptu po zemlji pred gol Lugana, a tamo je Kalulu uspeo da je skrene ka golu - nedovoljno precizno.

20:41

12. minut - Ibrahim Zubairu!

Dva puta je u kratkom roku pokušao povremeni reprezentativac Gane, ali nije uspeo da zatrese mrežu. Prvo je iznudio korner, zatim bio najviši u skoku, ali njegov udarac otišao je preko gola.

20:30

1. minut - Počinjemo!

Partizan mora da savlada Lugano, ukoliko večeras želi da obezbedi grupnu fazu Lige Evrope.

20:20

Partizan bez navijača!

Samo nekoliko sati pred meč Lugano - Partizan, UEFA je saopštila da će se naredni evropski meč u Humskoj igrati pred praznim tribinama.

20:00

Prvi meč!

Ovako je izgledalo u Humskoj, prethodnog četvrtka:

MN Press MN Press
19:55

Naredni protivnici!

Ukoliko eliminiše Lugano, Partizan će u plej-ofu igrati protiv Bešiktaša. Biće to dvomeč za grupnu fazu Lige Evrope, dok će grupna faza Konferencijske lige već biti obezbeđena za tim koji izgubi. Sa druge strane, ukoliko crno-beli izgube od švajcarskog tima čekaće ih dvomeč protiv boljeg tima iz meča Silkeborg - Gent.

19:40

Saldanja na klupi!

Brazilac je jedna od glavnih tema ovih dana u Humskoj. Jedini je postigao golove na međunarodnoj sceni ove sezone, ali nije impresionirao Aleksandra Stanojevića koji ga je između redova kritikovao zbog pristupa obavezama. Imao je kratku pauzu, počeo je da trenira, a nakon propuštenog meča u Zaječaru protiv IMT-a Mateuš Saldanja se vratio u ekipu i sa klupe počinje revanš protiv Lugana.

19:30

Sastavi!

Lugano: Saipi - Zanoti, Papadopulos, Hajdari, Valencuela - Dumbija, Grgić - Stefen, Bislimi, Dos Santos - Aliseda

Partizan: A. Jovanović - De Medina, Marković, Mujakić, Jurčević - Arijaga, Zahid - Severina, Goh, Ibrahim - Kalulu

19:25

Partizanu treba preokret!

Nova prilika za popravljanje utiska u Evropi Partizanu bi istovremeno mogla da donese i grupnu fazu evropskih takmičenja. Zbog toga tim Aleksandra Stanojevića mora da napadne i pobedi Lugano!

19:15

Dobro veče!

Fudbalski klub Partizan u Švajcarskoj igra revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a eventualnom eliminacijom Lugana obezbedio bi sebi najmanje grupnu fazu Konferencijske lige. Crno-beli nisu poneli dobar rezultat jer su na svom terenu poraženi od švjcarskog tima (1:0), ali priliku za popravni imaju večeras.