Slušaj vest

Crvena zvezda je u danu kada igra meč protiv Čukaričkog, na stadionu Železničara u Pančevu, iskoristila priliku i pomogla jednoj zdravstvenoj ustanovi u Srbiji.

Opštoj bolnici u Kruševcu Crvena zvezda donirala je klima uređaje na predlog kluba navijača, čime je aktuelni šampion Srbije još jednom pokazao društvenu odgovornost.

Medija centar stadiona "Rajko Mitić" bio je domaćin potpisivanja ugovora, a predsednik FK Crvena zvezda Svetozar Mijailović dočekao direktorku Opšte bolnice u Kruševcu Vesnu Stević Gajić i uručio joj četiri klima uređaja.

"Ovo je još jedna u nizu humanitarnih akcija koje preduzimamo. Na inicijativu našeg kluba navijača odabrana je Opšta bolnica u Kruševcu. Zvezda je na ovaj način pokazala ne samo društvenu odgovornost, nego imajući u vidu popularnost našeg kluba i brojnost navijača koje imamo, te akcija koje sprovodimo, podsticaj za druge da na sličan način postupe i doprinesu onima kojima je pomoć potrebna. Nadam se da ćemo i dalje putem klubova navijača omogućavati da se ovakve i slične akcije organizuju, kako bi doprineli opštem stanju humanosti", rekao je Mijailović.

Zahvalnost Zvezdi dolazi iz Kruševca. "U ovim tropskim vrelim danima već postojeći rashladni sistem u Opštoj bolnici u Kruševcu ne može da dostigne odgovarajuću temperaturu, tako da nam je ova donacija od velikog značaja. Hvala upravi FK Crvena zvezda na lepoj i humanitarnoj donaciji, a svakako će dobrobit od ovog imati ne samo radnici u bolnici, već i naši pacijenti. Od početka godine smo ugradili preko 30 klima putem donacija, i to je dokaz da u Srbiji ima mnogo ljudi dobre volje", rekla je Stević Gajić.

BONUS VIDEO:

MONDO/Milutin Vujičić Zvezdan Terzić na početku priprema Crvene zvezde