Slušaj vest

TSC će u plej-ofu za plasman u Ligu Evrope igrati protiv Makabija iz Tel Aviva, kluba koji predvodi Žarko Lazetić! Najuspešniji trener u istoriji kluba iz Bačke Topole tako će se vratiti na TSC arenu kao gost i rival na kraju leta tokom kojeg je otišao u Makabi upravo sa klupe domaćih.

Neverovatnim spletom okolnosti žreb je nagovestio da će se ovaj dvomeč dogoditi, a onda je Makabi u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope eliminisao litvanski Panevežis pobedama i u gostima i kod kuće, 2:1, 3:0. Tako je i najavljem Lazetićev povratak u Bačku Topolu, gde je kao šef stručnog štaba domaćih predvodio ekipu do istorijskog uspeha, osvajanja drugog mesta na tabeli Superlige u sezoni 2022/23.

Predvodio je Lazetić TSC u kvalifikacijama za Ligu šampiona, potom i u grupnoj fazi Lige Evrope prošle godine, a sada će stati na put svom doskorašnjem timu, u kojem između ostalih igra i njegov bratanac, bivši igrač Milana Marko Lazetić, koji se vratio upravo za vreme mandata svog strica Žarka, početkom ove sezone.

Ko pobedi u dvomeču Makabija i TSC igraće u reformisanoj Ligi Evrope, a poraženi će u Ligi konferencije. Zbog rata Izraela i Hamasa, Makabi je protiv Litvanaca kao domaćih igrač u Mađarskoj, u gradu Sombatelj. U prvoj utakmici dvomeča "Ponos Izraela" će ugostti TSC u četvrtak, 22. avgusta, a revanš je zakazan za nedelju kasnije.

RTS Marko Lazetić napravio penal na Severna Irska - Srbija