Slušaj vest

Vojvodina se oprostila od Evrope u 3. kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu! U revanšu protiv Maribora Novosađani su eliminisani nakon izvođenja jedanaesteraca i tako je okončano neuspešno leto "Stare dame" u međunarodnim takmičenjima.

Posle dramatičnog poraza u prvom meču u Sloveniji (0:1), Vojvodina je u revanšu izborila produžetke i penale golom defanzivca Đorđa Crnomarkovića u 26. minutu, ali više od toga nije mogla.

Lazar Nikolić i Mihailo Ivanović su loše izveli penale posle pogodaka Vukana Savićevića i Njegoša Petrovića i s obzirom na to da golman Vojvodine Marko Carević nije zaustavljao šuteve gostiju, tu je bio kraj Vošinog evropskog putovanja.

Slovenci su na stadionu u Bačkoj Topoli izdržali do penala, a u njima bez uzbuđenja izborili plasman u plej-of, dok će Vojvodina od ovog četvrtka 15. avgusta igrati samo u domaćim takmičenjima.Počela je u kvalifiacijama za Ligu Evrope protiv Ajaksa, a nakon eliminacije u tom dvomeču nije uspela da pobedi ni slovenačkog vicešampiona.

Srpski fudbal će u nastavku sezone predstavljati u Evropi Zvezda, Partizan i TSC, dok su Radnički 1923 i Vojvodina završili u takozvanoj "sezoni kupanja".

Bonus video:

Instagram/milojevic__ivana Nikola Jokić