Slušaj vest

Nekada su mečevi Čelsija i Mančester sitija predstavljali pravi derbi u Premijer ligi, ali već neko vreme nije tako. Ništa se nije promenilo ni posle ovog leta - tokom kog je Čelsi doveo novog trenera i uložio još 200 miliona evra u pojačanja - pošto je Mančester siti "sa pola gasa" pobedio "plavce" 2:0 (1:0).

Moglo je i ubedljivije po tim Pepa Gvardiole, ali videlo se da se njegovom timu ne žuri i da se ponaša kao da je meč sa Čelsijem pripremni. Između ostalog, nije mogao da računa na svog najvažnijeg igrača Rodrija, što obično druge ekipe znaju da iskoriste, ali ne i Čelsi koji je pod Encom Mareskom pokušavao da igra fudbal, ali jednostavno još hiljadu stvari treba da se posloži da bi tim od 50 i kusur igrača izgledao ozbiljno.

Holand je postigao gol u 18. minutu nakon lepih poteza Bernarda Silve, koji se lako izborio sa odbranom Čelsija, dok je konačan rezultat postavio Mateo Kovačić u 84. Nije slavio protiv svog bivšeg kluba, ali je i mogao, pošto je pretrčao fudbalera za koga je Čelsi dao 130 miliona evra kako bi upravo zamenio Hrvata.

Istina, Čelsi je imao poništen gol Nikolasa Džeksona iz finiša prvog poluvremena, dok je u nastavku tražio i penal zbog igranja rukom Matea Kovačića, ali sudija Entoni Tejlor nije imao dilemu oko ovih spornih situacija.

Iz ovoga je jasno da je Mančester siti apsolutni favorit za osvajanje šampionske titule, pete u nizu, dok će se Čelsi boriti za mesto u Konferencijskoj ligi. I tu će imati ozbiljnu konkurenciju pošto su se tokom leta pojačali i njihovi konkurenti i izgledali su bolje u prvom kolu.



Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO:

MONDO/Dušan Ninković Mančester siti crvena zvezda