Slušaj vest

Real Madrid je osvojio Superkup Evrope, ali sezonu u La Ligi nije počeo na način na koji je želeo.  Majorka je igrala sjajan fudbal i uspela je da osvoji bod na svom stadionu, a meč je na kraju mogao da ode na "obe strane". Na kraju, podela bodova i rezultat 1:1 su možda i najrealniji posle svega što smo videli.

Real Madrid je do vođstva došao u 13. minutu golom Rodriga, sjajno se snašao Brazilac posle dodavanja njegovog zemljaka Vinisijusa, da bi se situacija preokrenula početkom drugog dela. Vedat Murići postigao je gol za izjednačenje u 53. minutu, tako da je Karlo Ančeloti morao na teren da pošalje Luku Modrića, Lukasa Vaskeza, Braima Dijaza, pa i mladog Ardu Gulera koji je ušao umesto nevidljivog Džuda Belingema.

Nije to pomoglo, ispromašivao se Kilijan Mbape, a nervoza kod igrača Real Madrida videla se kada je Ferlan Mendi u sedmom minutu nadoknade dobio direktan crveni karton.

Tako već posle prvog kola Real Madrid, aktuelni šampion Španije, kaska za najvećim rivalom Barselonom koja je pobedila Valensiju na "Mestalji" posle preokreta golovima Levandovskog. Ali, pred nama je još 37 kola, može još mnogo toga da se promeni...



Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO:

Instagram/Real Madrid Kilijan Mbape poruka na srpskom