Svi događaji
Od najnovijeg
22:07

Kraj meča - 0:1!

Partizan je poražen od Genta, pa pred revanš ima veoma težak zadatak.

MN Press Partizan Gent

22:03

90. minut - Jovanović!

Kakva prilika za rezervistu Đorđa Jovanovića, koji se našao na pravom mestu nakon pokušaja Stefana Kovača i bolka jednog od gostujućih fudbalera. Ipak, napadač Partizana nije uspeo da pošalje loptu iza leđa golmana koji je odlično reagovao.

21:49

76. minut - Lazarević!

Kakva prilika da se proslavi na mestu desnog krila. Ostao je sam na drugoj stativi, dobio je idealnu loptu i trebalo je da savlada golmana belgijskog tima, ali... Doskorašnji bek Vojvodine Milan Lazarević šutirao je visoko preko gola, što bi crno-bele moglo da košta na ovom meču.

21:47

75. minut - Još dve izmene!

Sve dozvoljene promene napravio je trener Partizana Aleksandar Stanojević. Umesto Zahida na terenu je Bibars Natho, dok je Severinu zamenio Milan Lazarević, koji će igrati desno krilo iako je bek!

21:34

62. minut - Izmene!

Seo je na travu Mateuš Saldanja i rukama signalizirao klupi za rezerve da više ne može. Brazilac je zatražio izmenu, a Aleksandar Stanojević odmah pokazao Đorđu Jovanoviću da skine marker. Pored te izmene Stanojević pravi još jednu, pošto Žoao Grimaldo menja Ibrahima Zubairua.

Partizan Gent uživo prenos Arena sport kvalifikacije
MN Press 

21:31

58. minut - Saldanja!

Arijaga je izbacio Severinu u trk, Saldanja je sačekao povratnu loptu na penalu i zatim je poslao visoko preko gola. Bila je to četvrta dobra prilika za Brazilca večeras. Odmah nakon promašaja pao je na kolena, raširio ruke i pogledao ka nebu, kao da traži znak zašto večeras ne može da pogodi gol.

21:17

46. minut - Nastavljamo!

Pratim odrugi deo meča, u kojem Partizan želi preokret protiv Genta!

Partizan Gent (6).JPG
MN Press 
21:05

Gol Genta!

Pogledajte pogodak koji je Belgijancima doneo prednost u Humskoj:

21:02

Poluvreme - 0:1!

Glavni sudija meča odlučio je da odsvira kraj prvog dela meča nakon što je lopta otišla u korner iz kojeg je Partizan mogao da ugrozi goste. Ovako, na semaforu je ostalo upisano ime samo Omrija Gandelmana koji je glavom pogodio mrežu crno-belih već u 16. minutu.

20:54

40. minut - Saldanja...

Treći pokušaj napadača iz Brazila, ali lopta odlazi pored gola. Nisu crno-beli adekvatno odgovorili na primljen pogodak, a posebno se to odnosi na Mateuša Saldanju koji već treću solidnu priliku ne koristi. Istina, prve dve imao je pri rezultatu 0:0.

Partizan Gent uživo prenos Arena sport kvalifikacije
MN Press 
20:36

22. minut - Izmena!

Zbog povrede meč ne može da nastavi povremeni reprezentativac Južne Koreje Goh, a Aleksandar Stanojević mora da pravi promene. Na teren će Stefan Kovač, koji beleži debitantski nastup za crno-bele. On će igrati na mestu centralnog veznog, odmah pored Kervina Arijage, dok će Gajas Zahid preći na mesto iza napadača.

Partizan Gent (8).JPG
MN Press 
20:32

18. minut - Prvi karton!

Zbog neopreznog starta u opasnom napadu Partizana žuti karton dobija levi bek Genta, Arči Braun.

20:30

16. minut - GOL, Gandelman!

Nakon gužve u kaznenom prostoru i centaršuta na drugu stativu, Omri Gandelman se najbolje snašao, taman dovoljno pobegao Mariju Jurčeviću i zatresao mrežu udarcem glavom. Nemoćan je bio Aleksandar Jovanović.

20:19

5. minut - Saldanja!

Zicer je imao fudbaler Partizana, idealnu priliku da zatrese mrežu Genta nakon greške defanzivaca belgijskog tima. Ipak, njegov udarac sa ivice kaznenog prostora odbranio je golman gostiju. Partizan ni u nastavku akcije nije uspeo da zatrese mrežu.

20:15

1. minut - Počinjemo!

Partizan igra protiv Genta, za grupnu fazu u Evropi!

20:05

Partizan odlagao u prvenstvu!

Veoma su ozbiljno u Partizanu shvatili poslednju evropsku šansu - zbog tog su odložili meč protiv Radničkog iz Niša koji je trebalo da se igra prethodnog vikenda, a neće ni narednog vikenda gostovati Spartaku iz Subotice jer će se pripremati za revanš. 

19:50

Gent protiv srpskih timova!

Tokom prethodnih nekoliko sezona videli smo četiri meča belgijskog kluba protiv dva tima iz Srbije. Tokom sezone 202/21 Crvena zvezda je bila u istoj grupi Lige Evrope sa Gentom i upisala je obe pobede - 2:0 u Beogradu (Kanga, Katai - Ođiđa-Ofoe), 2:1 u Gentu (Petrović, Milunović).

Godinu dana kasnije Partizan i Gent su se sastali u grupnoj fazi Konferencijske lige, a Belgijanci su bili uspešniji. Bilo je 1:0 za Gent u Beogradu (Kums), a 1:1 u Belgiji (Milovanović - Hristodopulos).

19:40

Ivica Kralj!

"Neverovatno da nam se ponavljaju prazne tribine, a znamo koliko navijači znače. Moramo da napravimo dobar rezultat, očekuje nas revanš za sedam dana. Teško je da se priviknemo na prazne tribine. Ovo nema ni na treningu. Prazne tribine su katastrofa za fudbal. Faliće nam navijači", rekao je sportski direktor Partizana i dodao: "Gent je ozbiljna ekipa, iskusna, kvalitetna. Napravili smo dobru analizu, pripremili smo se za ovu utakmicu. Verujem da možemo da iskoristimo njihove manje. Krajnji rezultat u Luganu nije bio dobar, imali smo sve u svojim rukama, mislim da je trebalo. To je iza nas, večeras nas ovo očekuje. Postoji još prostora da igrači koji su došli pokažu zašto su u Partizanu. Mi nemamo vremena, nadamo se da će kroz utakmice to delovati bolje."

19:20

Očekivanja Stanojevića!

Pročitajte šta je sve rekao trener Partizana na konferenciji za medije pred prvi meč protiv Genta.

20240808mmStanoj01.JPG
MN Press 
19:10

Na klupi Partizana...

Kao što je i najavljeno, nema Alda Kalulua. Ovo su igrači na koje računa Aleksandar Stanojević:

Krunić, Antić, Filipović, Simić, Lazarević, Šćekić, Stjepanović, Kovač, Natho, Grimaldo, Nikolić, Đ. Jovanović.

19:00

Sastavi!

Partizan: Jovanović - De Medina, Marković, Mujakić, Jurčević - Arijaga, Zahid - Severina, Ibrahim, Goh - Saldanja

Gent: Roef - Gambor, Mitrović, Torunariga, Braun - Kuma, Delorž - Fadiga, Gandelman, Surdez - Gudjonsen

18:55

Partizanovi mečevi u Evropi!

Ovo su rezultati četiri meča koja su crno-beli već odigrali u evropskim kvalifikacijama:

  • Dinamo Kijev - Partizan 6:2
  • Partizan - Dinamo Kijev 0:3
  • Partizan - Lugano 0:1
  • Lugano - Partizan 1:2, nakon produžetka 2:2
18:50

Dobro veče!

Fudbaleri Partizana imaju i treću šansu da se domognu grupne faze u Evropi - nakon poraza od Dinama iz Kijeva (9:2) u dvomeču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, odnosno Lugana (4:3) u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, protivnik u četvrtom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu biće belgijski Gent! Partizan sada mora da izađe kao pobednik iz dvomeča da bi se domogao grupne faze.