Slušaj vest

Fudbaleri Partizana imaju poslednju šansu za ulazak u grupnu fazu nekog od evropskih takmičenja ovog leta! Počeli su crno-beli u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, igrali i treće za Ligu Evrope, a na kraju će probati da se domognu "makar" Konferencijske lige i tako produže sebi učešće u Evropi na čitavu jesen. Za to će biti potrebno iznenađenje u Belgiji.

Gent je u Beogradu savladao crno-bele (1:0), a baš zbog toga Aleksandar Stanojević mora da izvede veoma ofanzivan sastav na gostujućem terenu. Po rečima iskusnog stručnjaka, u Humskoj se videlo da Partizan može da igra protiv Genta, a za povoljniji rezultat nedostajala je samo realizacija. Upravo bi pored njega mogao da bude najveći znak pitanja za meč koji je na programu u sredu od 18:00.

Kako je Stanojević istakao, još se ne zna da li će napad Partizana predvoditi Mateuš Saldanja. "Imamo jasnu sliku kako hoćemo da igramo, imamo samo jedan problem sa Saldanjom. Nažalost, i on je u nekoj situaciji da se ne zna šta će biti i kako će biti", rekao je Stanojević na konferenciji pred meč i tako najavio da bi šansu od prvog minuta mogli da dobiju Đorđe Jovanović ili Nemanja Nikolić.

Ipak, verovatniji je scenario da Brazilac odigra još jedan meč u crno-belom dresu, pa se možda i oprosti od kluba na utakmici protiv Genta. Celo leto se priča o njegovom odlasku iz kluba, a po formi u kojoj je poslednjih nedelja teško da bi nedostajao Stanojevićevoj četi na terenu.

MN Press Partizan Gent

Sa druge strane, ostalih deset pozicija na terenu manje-više se zna. U odbrani neće biti promena, pa ćemo ispred Aleksandra Jovanović ponovo gledati Natana de Medinu u ulozi desnog beka, odnosno Svetozara Markovića, Nihada Mujakića i Marija Jurčevića. Moraće da budu na visini zadatka i pomognu svom čuvaru mreže, najboljem igraču Partizana u poslednjih godinu i jače.

Defanzivniji deo veznog reda činiće sve bolji Kervin Arijaga i novajlija Stefan Kovač, koji se polako nameće nakon što je debitovao u prvom meču ovih timova, kada je zamenio Goh. Od Kovača će se očekivati da donese energiju i da igra u oba pravca, bolje nego što je to prinudno radio Gajas Zahid na prvim mečevima sezone. Upravo će Norvežanin poreklom iz Pakistana na mesto Goha, koji zbog povrede iz prvog meča nije ni otputovao na ovo gostovanje.

Zahid će zauzeti mesto iza centralnog napadača, a po bokovima ćemo gledati Ksandera Severinu koji će morati daleko bolje nego u Beogradu i Alda Kalulua kojem su oprošteni grehovi. "Ne možemo danima bičevati ljude", rekao je Aleksandar Stanojević na konferenciji i tako pratkično potvrdio da je Kalulu ponovo važan deo tima, nakon što je divljao pored klupe za rezerve kada je izveden na meču protiv IMT-a u Zaječaru.

Dakle, očekivani sastav Partizana za meč protiv Genta: A. Jovanović - De Medina, Marković, Mujakić, Jurčević - Arijaga, Kovač - Severina, Zahid, Kalulu - Saldanja.

BONUS VIDEO:

MONDO/Dušan Ninković Bakljada navijača Partizana protiv Napretka