Slušaj vest

Crvena zvezda u sredu (21:00) ima priliku da po četvrti put u poslednjih sedam godina izbori plasman u grupnu fazu Lige šampiona. Za to će četi Vladana Milojevića biti potrebna pobeda nad Bode Glimtom pred armijom svojih navijača, pošto su Norvežani osam dana ranije tigli do trijumfa (2:1) na svom terenu i tako za Beograd poneli kapital. Ipak, Zvezda će imati svoje šanse i zna šta treba da radi.

Pre svega jer je Vladan Milojević veoma iskusan kada su ovakvi mečevi u pitanju. On je u prvom mandatu na klupi Crvene zvezde odigrao 12 dvomeča u evropskim kvalifikacijama i u svoju korist rešio je svaki od njih. Tokom leta 2017. godine Zvezdu je uveo u grupnu fazu Lige Evrope kroz četiri kola kvalifikacija, a u naredne dve godine je od prve runde do grupne faze Zvezdu vodio u kvalifikacijama za Ligu šampiona i tako ispisivao istoriju crveno-belih, ali i evropskog fudbala tih godina.

Da bi zadržao maksimalan učinak, moraće dobro da izabere startnih 11 za revanš meč plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona. Važnu vest dobio je veče pred utakmicu, pošto je poslednji trening Crvene zvezde zajedno sa saigračima odradio Omri Glazer, koji je na početku sezone falio srpskom šampiona. On zbog povrede nije branio prethodnih nedelja, a gotovo je sigurno da će se naći u timu za revanš protiv Norvežana. "Videću sutra da li će igrati Omri ili neće", rekao je Milojević, nakon što je pecnuo novinare da objave sastav ranije nego što bi on želeo.

EPA, Mats Torbergsen/NTB Bode Glimt Crvena zvezda

Biće promena i ispred njega! Golom na severu Evrope za mesto u startnoj postavi izborio se Ognjen Mimović, pa će on zauzeti mesto uz desnu aut-liniju i odatle bi trebalo da bude jedan od zapaženijih aktera utakmice. Kao i njegov kolega Seol Jung Vu, koji će meč početi na levom boku, umesto Milana Rodića. Iako u norveškoj nije blistao, povremeni reprezentativac Južne Koreje dobiće šansu za dokazivanje i u najbitnijem meču dosadašnjeg toka sezone - imaće zadatak da zaustavlja izuzetno brza krila gostiju.

Štoperski tandem se neće menjati, pa će ponovo na teren kapiten Uroš Spajić i Naser Điga, najbolji igrač Zvezde u Bodeu. Pre svega jer Vanja Drkušić i dalje nije ni blizu potrebne forme da bi bio opcija za startnu postavu Zvezde, a pitanje je i kada će to biti slučaj. Neće se menjati ni defanzivni deo veznog reda, jer Timi Maks Elšnik i In Bom Hvang "čuvaju" svoje pozicije na terenu. Posebno se od Slovenca očekuje daleko veći uticaj na igru, jer mu u Beogradu energiju neće "isisati" brz veštački teren, dobro natopljen i gladak kao staklo.

Mesto iza napadača rezervistano je za Mirka Ivanića, po boku će sigurno Piter Olajinka, a najveća je dilema ko će biti na drugom kraju - Puma Rodrigez ili Felisio Milson. Ukoliko šansu od prvog minuta dobije Puma Rodrigez, Olajinka će početi utakmicu kao levo krilo. Ukoliko se Vladan Milojević i njegovi saradnici odluče za Felisija Milsona, Olajinka će početi na desnom boku. Dan pred utakmicu šanse Pume i Milsona su tu negde, oko 50-50. Verovatno je baš na njih aludirao Milojević kada se šalio na račun novinara tokom konferencije. "Sačekaću dva, tri, četiri sata, imaćete objavljen sastav pa ću i ja na konto toga sastaviti tim", rekao je Milojević. Za razliku od njih, u napadu nema dileme. Šerif Endiaje od starta, pa Bruno Duarte čim se robusniji napadač crveno-belih umori i posustane.

Dakle, očekivani sastav Crvene zvezde za meč protiv Bode Glimta: Glazer - Mimović, Điga, Spajić, Seol - Elšnik, Hvang - Puma, Ivanić, Olajinka - Endiaje.

BONUS VIDEO:

MONDO/Dušan Ninković Vanja Drkušić na treningu Zvezde