Svi događaji
Od najnovijeg
20:01

Ovaj gol je eliminisao Partizan

19:56

Sve je gotovo, Gent u Evropu, Partizan nigde!

Belgijanci su pobedili 1:0 i ušli u grupnu fazu Konferencijske lige. Crno-beli su ispali i iz trećeg uzastopnog evro-dvomeča ovo leta. Ni Liga šampiona, ni Liga Evrope, ni Konferencijska liga. Stanojevićevom timu ostaje samo Superliga, a uz nju i ogromni problemi, na svim nivoima u klubu.

GENT VS PARTIZAN
Tomas Sisk / Panoramic / Profimedia 

19:47

GOL - GENT VODI 1:0, PARTIZAN PRED ELIMINACIJOM

Golčina sa 20 metara u 88. minutu stavlja tačku a ovaj dvomeč. Gent vodi udarcem Matijasa Delorga, posle kojeg je u dvomeču ukupno 2:0 za domaćina.

19:37

78' Šteta!

Dugo Partizana nij bilo u akciji na polovini Genta, a onda je Đorđe Jovanović u kontri driblao čuvara, šutrao i bio izblokiran.

19:18

58' Partizan preti!

Crno-beli su krenuli u napad, na udarac Đorđa Jovanovića sa oko 20 metara iznenada se stvorila šansa! Lota je plako, po zemli išla ka golu, a tamo je spreman za nju bio golman Belgijanaca.

19:12

50' Prečka!

Izrealac Omri Gandelman zatresao je prečku Partizanovog gola! Imali su mnogo sreće crno-beli u 52. minutu

GENT VS PARTIZAN
BRUNO FAHY / Belga Press / Profimedia 

18:48

Poluvreme - 0:0!

Nema golova u prvom delu meča u Gentu, ali Partizan je pokazao da može da igra protiv Belgijanaca. Crno-beli su stvorili dve odlične prilike i nisu ih realizovali, ali imaju još dovoljno vremena za gol, preokret i plasman u grupnu fazu.

18:40

40. minut - Kakva šansa!

Najbolju priliku u dosadašnjem toku meča promašio je Gajas Zahid. Nakon što je uposlio Alda Kalulua, vezni fudbaler se našao na pravom mestu za odbitak nakon šuta napadača crno-belih, ali... bio je izuzetno neprecizan, šutirao je pored gola kada je trebalo da pogodi mrežu.

18:38

39. minut - Tanko...

Ništa specijalno nisu pokazali fudbaleri Genta do sada i jasno je da Partizan može da igra protiv ovakvog protivnika. Moraće bolje četa Aleksandra stanojevića jer je do sada stvorila samo jednu dobru šansu, a čini se da bi malo ofanzivniji pristup mogao da donese seriju dobrih prilika.

GENT VS PARTIZAN
BRUNO FAHY / Belga Press / Profimedia 
18:28

28. minut - Karton i za De Medinu!

Visoko je podigao nogu defanzivac Partizana, pa je i on zapisan.

18:21

21. minut - Prvi žuti kartoni!

U veoma kratkom roku javne opomene zaradili su Hugo Gambor iz Genta i Kervin Arijaga, prvotimac Partizana.

18:10

11. minut - Zahid!

Prva velika prilika za Partizan na ovom meču. Kombinovali su na levoj strani Ibrahim i Zahid, a nakon Gajasovog udarca nastala je mala pometnja u petercu. Ipak, igrači Genta su otklonili opasnost.

Gajas Zahid
MN Press 
18:05

5. minut - Surdez!

Velika prilika za ekipu Genta već na početku meča. Fadiga je probio po boku, Surdez se idealno pozicionirao u kaznenom prostoru, ali šutirao je visoko preko gola.

18:00

1. minut - Počinjemo!

Partizan je krenuo u prvi napad na gostovanju Gentu, gde mora da pobedi kako bi stigao do Konferencijske lige. 

17:50

Zagrevanje!

Pogledajte kako su se igrači Partizana pripremili za meč u Belgiji:

17:45

Dobro se poznaju!

Pre tri godine su Partizan i Gent odigrali dva evropska meča u grupnoj fazi Konferencijske lige, a Belgijanci su bili za nijansu uspešniji. U Humskoj su pobedili uz samo jedan postignut gol, dok je u Belgiji bilo nerešeno - 1:1! Ovog puta će Partizan morati da ide na pobedu, a po rečima trenera Stanojevića u Beogradu su pokazali da mogu to da ostvare.

Iz tima Partizana od pre tri godine, onog koji je Gentu uzeo bod na gostovanju, trenutno crno-beli dres nose Bibars Natho, rezervni golman Nemanja Stevanović i trenutno povređeni Marko Živković. Ovako je izgledao okršaj Partizana i Genta pre tri godine:

MN Press Partizan - Gent
17:30

Partizanovi evropski neuspesi...

Ekipa Aleksandra Stanojevića ovog leta odigrala je pet mečeva na međunarodnoj sceni i upisala je čak četiri poraza. U drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona Dinamo iz Kijeva bio je bolji u oba meča (6:2, 3:0), dok je u Humskoj pboedu zabeležio i Lugano (1:0). Crno-beli su uzvratili u Švajcarskoj gde su imali 2:1 nakon 90 minuta, ali su u produžetku dobili gol koji ih je eliminisao iz Evrope! Na kraju, Gent je pobedio u Humskoj (1:0) i tako kompletirao lošu sezonu crno-belih na svom terenu ovog leta jer tokom 270 minuta nije postignut ni gol, uz tri poraza.

17:15

Gde je Saldanja?

Brazilac u kojeg se Partizan uzdao ovog leta sada nije ni u konkurenciji za meč protiv Genta, verovatno zato što je njegov transfer iz kluba u završnoj fazi. Priča se o silnim milionima i procentima koji stižu u Humsku, u zamenu za usluge Mateuša Saldanje!

17:00

Rezervisti Partizana!

Aleksandar Stanojević na klupi ima golmane Krunića i Stevanovića, kao i igrače Antića, Đ. Jovanovića, Natha, Šćekića, Grimalda, Nikolića, Filipovića, Stjepanovića i Lazarevića.

Primetno je da brazislki napadač Mateuš Saldanja nije u konkurenciji za tim na ovom meču, pa se možda može naslutiti da je on već odigrao poslednji meč u crno-belom dresu. Očekuje se da u narednim danima bude završen transfer napadača kojeg mnogi smatraju najboljim igračem ekipe, iako ove sezone Stanojevićevom timu nije doneo mnogo...

mateuš saldanja
Nebojsa Parausic/© MN press, all rights reserved 
16:55

Sastavi!

Gent: Roef - Fadiga, Gambor, Vatanabe, Torunariga, Braun - Kums, Delorž, Gandelman - Gudjonsen, Surdez

Partizan: A. jovanović - De Medina, Marković, Mujakić, Jurčević - Arijaga, Kovač - Severina, Zahid, Ibrahim - Kalulu

16:45

Ovako je bilo u Beogradu!

Prisetite se detalja sa beogradskog meča, koji je gent rešio u svoju korist (1:0) protiv Partizana:

MN Press Partizan Gent
16:30

Dobar dan!

Fudbaleri Partizana su propustili dve šanse da se domognu grupne faze u Evropi, a drugi deo treće šanse igra se večeras u Gentu - tamo treba da nadoknade minus z Beograda i osiguraju mesto među učesnicima Konferencijske lige. Pratićemo sve detalje iz Belgije.