Slušaj vest

Mateuš Saldanja nije u timu Partizana u Belgiji protiv Genta, a to bi moglo da znači i da je sve gotovo oko njegovog transfera u Nemačku! Da dan utakmice sezone crno-belih, za plasman u grupnu fazu Konferencijske lige, pojavila se informacija "Telegrafa" da bi centarfor i najbolji igrač Partizana mogao da nastavi karijeru u Hofenhajmu, za šest miliona evra, uz bonuse i procente.

Nedeljama, pa i mesecima iščekuje se odlazak Brazilca iz Humske, trener Aleksandar Stanojević govorio je o tome da Saldanja "glavom nije u Partizanu" i to se definitivno videlo i na terenu.  Mateuš Saldanja došao je u Partizan prošlog leta iz Japana za 1,3 miliona evra, ostavio je odličan utisak prošle sezone i u 40 nastupa postigao je 21 gol u crno-belom dresu.

Ipak, ovog leta je primetno da je i on glavom već na izlaznim vratima, što su pokazivale i neke njegove partije ispod nivoa na kojem je bio prošle sezone, kao i česta odsustva iz ekipe. S obzirom na to da deluje da je rastanak idealno rešenje za obe strane, sada se sve jasnije nazire i odgovor na pitanje gde će Brazilac nastaviti karijeru.

YouTube/FK Partizan Belgrade Partizan dres Saldanja

U Saldanjinom odsustvu, najistureniji igrači crno-belih trenutno su povratnik u klub Đorđe Jovanović, rezervista Nemanja Nikolić i mladi Dušan Jovanović, a iščekuje se dolazak Lazara Romanića iz Železničara iz Pančeva.

YouTube/FK Partizan Mateuš Saldanja gol