Slušaj vest

Brazilski napadač Mateuš Saldanja bio je na korak od odlaska iz Partizana još zimus kada je klub odbio ponudu od 8 miliona evra za njega. Interesovali su se pre svega klubovi iz Turske, Saudijske Arabije i Španije, tražio je Partizan oko 10 miliona za njega i nadao se da će ga prodati ovog leta, ali sada "Mozzart Sport" prenosi da za njega nema ponuda.

To je verovatno posledica povrede koju je zadobio zimus, pa zatim i slabije forme koju od tada prikazuje. Ove sezone postigao je tri gola, od toga dva u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv Dinama iz Kijeva, ali ga od tada praktično nema na mapi. Nije se pokazao protiv Lugana, niti u sat vremena sa Gentom, kada je bio potpuno bezopasan po protivnički gol, tako da možda i ne čudi što su se interesentni "ohladili".

Na neki način to pravi problem Partizanu jer već mesecima znaju da će otići iz kluba. Zbog toga je doveden Đorđe Jovanović i cela ekipa je pravljena za period posle Saldanje, ali sada su crno-beli u situaciji da moraju da budu strpljivi jer ne žele da ga baš prodaju "ispod cene".

"Biće verovatno pojačanja. U principu, to je još jedan napadač, imamo neke ponude za Saldanju. Neću vam ništa novo reći kad kažem da je naš najvredniji igrač. Ima ponuda, na upravi kluba je da li će to prihvatiti. Šta će biti narednih dana i nedelja, to ćemo videti", poručio je sportski direktor Ivica Kralj za "Arenu Sport" o statusu Brazilca koji već dugo deluje kao ni da "glavom nije više u Humskoj".

Podsetimo, Saldanja je letos stigao iz Japana u Partizan za 1,3 miliona evra i od tada je postigao 21 gol na 40 utakmica za vicešampiona Srbije, dok ima i pet asistencija.

BONUS VIDEO:

YouTube/FK Partizan Mateuš Saldanja gol