Slušaj vest

Fudbalska reprezentacija Srbije okuplja se kako bi početkom septembra igrala protiv Španije i Danske, a selektor Dragan Stojković Piksi neće moći da računa na Dušana Vlahovića, Aleksandra Mitrovića i Sergeja Milinković-Savića. Selektor nacionalnog tima oglasio e i objasnio kakva je situacija sa trojicom kvalitetnih fudbalera i dugogodišnjih reprezentativaca.

Sva trojica su u veoma kratkom roku obavestili Stojkovića da se neće pojaviti na okupljanju u septembru, odnosno da neće moći da nastupe na prvim mečevima nacionalnog tima nakon Evropskog prvenstva. Kako ističe Stojković, dvojica fudbalera Al Hilala već duže igraju pod povredama zbog čega im treba pauza, dok Vlahović želi da reši porodične probleme koje ima.

"Što se tiče Vlahovića, Sergeja i Mitra stvari su vrlo jednostavne. Vlahović me je zvao, rekao da ima porodične probleme, u to ne ulazim i nadam se da će to što ima rešiti na pozitivan način, što mu iskreno želim. Mitrović i Sergej praktično sve vreme igraju u Al Hilalu pod povredama. Momci su se javili, pričali smo, razumem sve, hoće da iskoriste vreme kako bi te povrede sanirali. Kod Mitrovića je problem zadnja loža, kod Sergeja bol u leđima, igra pod injekcijama, mislim da je reč o pršljenu", rekao je Stojković.

Po rečima selektora, nema mesta za zabrinutost. "S obzirom na to da smo skloni različitim spekulacijama, ovim želim da naglasim da nema prostora za tako nešto. U ponedeljak je konferencija za medije na kojoj ćemo razgovarati detaljnije o mnogim temama, kao i o našim ciljevima u Ligi nacija, ali pre svega pripremi za utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Odlazak na treće veliko takmičenje u nizu biće naš prioritet u narednom periodu", istakao je selektor.

Fudbalska reprezentacija Srbije izgledaće znatno drugačije u septembru jer je brojne igrače sa Evropskog prvenstva Piksi već precrtao. Pozive nisu dobili Vanja Milinković-Savić, Uroš Spajić, Nemanja Gudelj, Dušan Tadić, Filip Kostić, Filip Mladenović, Mijat Gaćinović i Srđan Mijailović. Na njih se verovatno ne računa ni za budućnost, jer je u procesu podmlađivanje nacionalnog tima.

BONUS VIDEO:

MONDO/Milutin Vujičić Piksi opet sa Lazarom Samardžićem