Slušaj vest

Čeka velika utakmica Borac iz Banjaluke, igraju protiv Ferencvaroša revanš baraža za ulazak u Ligu Evrope, a dan pre meča na ulicama Banjaluke desio se veliki navijački incident. "Lešinari", najverniji navijači Borca, sukobili su se sa navijačkom grupom najvećeg mađarskog kluba.

Veče pre duela dve naviijačke grupe su se sastale na ulicama grada i to u sitnim satima posle ponoći, a na društvenim mrežama smo videli nekoliko snimaka tih sukoba. Navodno je priređena "sačekuša" Mađarima u jednoj ulici, a sukob je trajao nekoliko minuta. Kada su gosti shvatili šta ih je snašlo odmah su se dali u beg pa je tako sprečen veći incident. Reagovala je i policija koja je ekspresno došla na lice mesta.

Ujutru se oglasila i Policijska uprava Banjaluka i istakla da je do sukoba došlo oko ponoći u ulici Kralja Petra I Karađorđevića u jednom ugostiteljskom objektu. Nekoliko za sada nepoznatih lica napao je naivjače Fenercvarša, a tri osobe su zadobile povrede. Oštećen je inventar objekta kao i autobus marke "mercedes". Povređenima je ukazana pomoć. Pogledajte ovaj sukob: 

ŠTA JE SA FUDBALOM?

Igra se i on! Borac je svoju evropsku sezonu počeo u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Erope gde su u prvom meču poraženi 2:1 od Klaksvika sa Farskih ostrva, a u drugom su posle produžetaka pobedili 3:1. U prvom meču sa Fradijem u Mađarskoj bilo je 0:0 i pobednik druge utakmice ide u Ligu Evrope. Ipak, bez obzira na ishod ovog duela Borac je napravio veliku stvar jer će Evropu svakako igrati pošto imaju zagarantovano mesto u Ligi konferencija. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Instagram Jezivo! Albanski huligani pozivaju na ubijanje Srba i skandiraju "UČK" Zaprepašćujući snimak iz Tirane, na koji UEFA ćuti