Slušaj vest

Legendarni srpski fudbaler Aleksandar Kolarov postaće selektor mlade reprezentacije, objavio je Informer. Nekadašnji as Mančester sitija naslediće Ljubinka Drulovića i preuzeće brigu o selekciji do 21 godine, koja već dva ciklusa unazad nema uspehe, niti plasman na Evropsko prvenstvo.

Kolarov će preuzeti "orlić" u oktobru, kada budu završene kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Slovačkoj, na kojem Srbija neće igrati. Biće to treći EURO u nizu koji ta selekcija propušta i takav crni niz nije se dogodio od devedesetih, kada joj je bio zabranjeno da se takmiči do kvalifikacija za EURO 1998.

Svojevremeno ponos srpskog fudbala i dvostruki vicešampion Evrope, U-21 selekcija godinama se muči, a Fudbalski savez Srbije ne uspeva da nađe dugoročno rešenje za njenu klupu. Kolarov je bio jedan od lidera poslednje U-21 reprezentacije koja je napravila ogroman uspeh i igrala u finalu Evropskog prvenstva 2007. godine. Bio je to tim u kojem su igrali i Duško Tošić, Dušan Basta, Boško Janković, Branislav Ivanović, a nikad nakon tog turnira ta selekcija nije prošla grupnu fazu.

Koliki je problem predstavljao neuspeh te selekcije svedoči i činjenica da je u poslednjih pet godina U-21 reprezentaciju vodilo čak sedam selektora, Nenad Milovanović, Ilija Stolica, Zvonko Živković, v.d. selektora Aleksandar Rogić, Goran Stevanović, Dušan Đorđević i od prošle godine Ljubinko Drulović, član stručnog štaba selektora "A" selekcije Dragana Stojkovića Piksija.

Aleksandar Kolarov je legendarni kapiten srpske reprezentacije, strelac gola za poslednju pobedu naše reprezentacije na velikom takmičenju (u grupnu fazi Mundijala u Rusiji, 2018. godine), a karijeru je završio 2022. godine u Interu. Za "A" selekciju je odigrao 94 utakmice.

Kurir/Nemanja Nikolić Nemanja Vidić i Aleksandar Kolarov

Bonus video:

Kurir sport Kolarov među navijačima Srbije