Slušaj vest

Novak Đoković je ispao u trećem kolu US Opena, a naredni put kada bude igrao tenis igraće ga u dresu Srbije! Dejvis kup reprezentacija Srbije će igrati meč plej-ofa za ulazak u Svetsku grupu protiv Grčke 14. i 15. septembra u Beogradu, tako da nema prostora za mnogo odmora. Sam Novak je rekao da odmah ide u Beograd da se odmori i provede vreme sa porodicom, ali istina je da u Beograd ide i zbog tenisa. 

Selektor Srbije Viktor Troicki već je saopštio da će osim Novaka u Beogradu zanaš tim nastupiti Miomir Kecmanović, Laslo Đere i hamad Međedović, a igraćemo u dvorani "Aleksandar Nikolić". Grci u svom sastavu imaju Stefanosa Cicipasa i njegovog brata Petrosa, a ostatak tima su prilično nepoznati Mihail Pervolarakis, Aristotelis Tanos i Aleksandros Skorilas. 

Sedam godina se nije igrao Devis kup u "Pioniru", a teniski savez je najavio ovo kao spektakl koji se ne propušta. Što se tiče Novaka njega čeka period u kome će pokušati da se oporavi od povreda, zaleči i da dođe u optimalno stanje za igranje tenisa. 

SRBIJA, PA KINA!

CJ GUNTHER/EPA Novak Đoković

Posle Beograda najbolji teniser ikda vratiće se u Kinu! Igraće na mastersu u Šangaju gde ga nije bilo pet godina, a gde je u prošlosti upisao neke velike pobede. Osvojio je četiri titule na tom mestu, a sada će od 2. oktobra probati da uzme peti trofej. 

"Novak je ovde, ne mogu da dočekam da se vratim u Šangaj ove godine. Vraćam se posle pet godina, veoma sam uzbuđen da vidim sve moje kineske prijatelje. Ovo je jedan od najlepših turnira na svetu. Pet godina je od mog poslednjeg igranja, ne mogu da dočekam da ponovo igram ovde gde sam imao toliko uspeha. U Šangaju sam osvojio moj prvi završni Masters 2008. Fantastične uspomene. Nadam se da ću videti sve moje navijače u Kini i da ćemo svi zajedno uživati u sjajnom tenisu", rekao je Novak kada je potvrdio učešće. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Kurir Novak Đoković, Ju-Es open, Njujork