Slušaj vest

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela komentarisao je raspored Lige šampiona, prema kojem će šampion Srbije početi učešće u takmičenju 19. septembra protiv Benfike na "Marakani". Uz Portugalce, Zvezda će dočekati Barselonu, Štutgart i PSV, a gostovaće Interu, Monaku, Milanu i Jang Bojsima.

"Želeli smo da se odmeravamo sa najboljima i sada ćemo imati nikad bolju priliku za to. Žrebom je odlučeno da ćemo se sastati sa velikanima fudbalske igre. Igraćemo protiv evropskih prvaka i klubova koji su već godinama u usponu. Naš cilj je da budemo konkurentni, što ćemo verujem i učiniti. Siguran sam da nijednoj ekipi neće biti lako na Marakani da se izbori za bodove, Bode je pravi primer koliku moć poseduje naš stadion kada su tribine ispunjene", kazao je Mrkela za klupski sajt.

Osvrnuo se i na kompletan raspored utakmica.

"Prvi meč nas očekuje protiv Benfike, koja je izuzetno kvalitetna ekipa, želimo da se već na prvoj utakmici predstavimo Evropi na pravi način. Mislim da će to biti izuzetno zanimljiv i neizvestan meč. Igrači i stručni štab imaju dovoljno vremena da se pripreme za tu utakmicu i verujem da ćemo do tada dodatno podići nivo igre. Interesantno je i da nas nakon tog meča očekuju dva vezana gostovanja Interu i Monaku, a zatim i dve utakmice na našem stadionu protiv Barselone i Štutgarta. Dugo nismo igrali sa španskim timom, a sudbina je odredila da Barselonu ugostimo na dan kada smo porazili Liverpul, nadam se da će se istorija ponoviti. Do kraja godine ćemo se sastati i sa Milanom, a zatim odigrati i dve evropske utakmice protiv ekipe PSV i Jang Bojsa u januaru, što je značajna promena u odnosu na prethodne godine. Verujem u naš tim i ono što radimo, kao i da nećemo razočarati navijače koji će ove godine imati priliku da uživaju u fantastičnim utakmicama", zaključio je Mitar Mrkela.

Bonus video: Podrška Delija Bori Đorđeviću

MONDO Podrška Bori Đorđeviću od navijača Zvezde