Slušaj vest

Na meču Premijer lige Bosne i Hercegovine fudbaleri Veleža i Igmana remizirali su rezultatom 1:1 u jedinom meču subotenjeg programa petog kola. U ovom duelu, do prednosti su stigli Mostarci pogotkom Mihaela Mlinarića u 34. minutu, a na kraju se ispostavilo da je gol mladog Bakira Nurkovića, koji za Konjičane nastupa kao pozajmljeni igrač Sarajeva, bio dovoljan za prvi bod Igmana u ovoj sezoni.

Nakon tog meča zagrmeo je slavni fudballer Husref Musemić, nekadašnji prvotimac Crvene zvezde i uspešni trener uBosni i Hercegovini. On trenutno predvodi Igman iz Konjica, koji na početku sezone ima mnogo problema i rezultatski i sa igračkim kadrom. Protiv Veleža im je posao otežao i sudija, smatra Musemić.

"Očigledno da je i u prethodnim utakmicama bilo situacija koje su odlučile ovako ili onako, za bilo koju ekipu, za nekoga pozitivno, za nekoga negativno. Evidentno je, međutim, da je jedan vid napretka. Ja ću opet reći, bez obzira što je zabranjeno komentarisanje suđenja, da nisam zadovoljan suđenjem nimalo, ali to je na njima. Neka on pogleda utakmicu, pa neka pogleda gde je grešio, kao što ću i ja pogledati utakmicu, da vidim gde su moji igrači grešili pa da pokušamo da izanaliziramo. Bilo bi dobro da i sudije malo izanaliziraju sebe i vide kako to izgleda. Ovo su momci koji su profesionalci, koji žive od ovoga, došli su da se bore, da igraju časno i pošteno i da pokušaju da pobede, po pravilima fudbalske igre koja postoje. Ne bežim ni od kakve kazne, niti me interesuje. Najviše bih voleo kad bi me suspendovali do kraja života", zaključio je Musemić, čiji će igrači prvu ligašku utakmicu nakon dvosedmične pauze odigrati 14. septembra na gostovanju Radniku.

Husref Musemić: Voleo bih da me doživotno suspenduju
MONDO/Dragan Šutvić 

Glavni arbitar Dragan Petrović pokazao je na belu tačku, smatrajući da je jedan od igrača Igmana igrao rukom pred svojim golom. Dobio je Banjalučanin poziv iz VAR sobe da pogleda tu situaciju, ispostavilo se na kraju da nije bilo govora o penalu, pa je odluka poništena. Upravo ta odluka najviše je zasmetala Husrefu Musemiću i o njoj je govorio medijima.

Nastavio je Musemić da objašnjava situaciju u kojoj se nalazi njegov tim. "Mi smo ušli u ovu utakmicu sa jako puno problema. Tri poraza, veliki broj povređenih igrača, ali upućujem sve čestitke mojim igračima koji su pokazali kako se može doći do pozitivnog rezultata. Borili su se, izborili i nama ovaj bod jako puno znači za nastavak sezone jer je sad pauza i jer očekujem da će se neki igrači vratiti i da će situacija biti puno bolja kad je taj segment u pitanju. Očekujemo, naravno, da u narednom periodu osvojimo više bodova nego što je to bilo do sada", rekao je na konferenciji za novinare trener gostiju Husref Musemić.

"I u prvoj utakmici sa Posušjem imali smo nesreću kakvu smo imali, izgubili smo sa dva povređena golmana u 20 minuta. To su neke stvari koje su sastavni deo ovog posla. Evidentno je da nas prate te 'nesreće', da imamo puno povređenih igrača. Protiv Širokog smo izgubili tako kako smo izgubili, to je za nas bila teška situacija jer idete Veležu koji je isto kvalitetna ekipa i želi da pobedi. To su jako nezgodne situacije, ali mislim da ćemo mi u narednom periodu izgledati puno bolje i da ćemo ovu pauzu iskoristiti na najbolji mogući način", dodao je Husref Musemić.

Nekadašnji napadač Husref Musemić rođen je u janji, a ponikao u Radniku iz Bijeljine. Igrao je za Sarajevo punih šest sezona, a zatim je za Crvenu zvezdu nastupao četiri godine. Put ga je dalje vodio u Škotsku, pa ponovo Sarajevo i na kraju Holandiju i Nemačku gde je završšio karijeru. Po jednom je bio reprezentativac Jugoslavije i Bosne i Hercegovine. 


Standings provided by Sofascore

Bonus video:

MONDO/Dragan Šutvić Borac