Slušaj vest

Crvena zvezda će se u samom finišu prelaznog roka rastati sa In Bom Hvangom, veznim fudbalerom koji je za godinu dana u klubu ostavio sjajan utisak! Reprezentativac Južne Koreje pojačaće Fejnord, koji je poslednjih dana bio veoma uporan i uspeo je da dogovori transfer jednog od najboljih prvotimaca crveno-belog tima.

Kako prenose specijalizovani sajtovi koji prate velikana iz Holandije, već su zakazani lekarski pregledi veznog fudbalera, a promocija u novom klubu trebalo da bude u ponedeljak. Prelazni rok u Holandiji traje nešto duže nego u najboljim evropskim ligama, odnosno do trećeg septembra, pa će Fejnord imati vremena da završi transfer Hvanga i zatim ga registruje za nastup u Ligi šampiona.

Izvori iz Holandije ne navode koliko je težak transfer veznog fudbalera, koji je u finišu letnjeg prelaznog roka 2023. godine u Zvezdi stigao nakon što je Olimpijakosu plaćeno 5,5 miliona evra. Navodno je In Bom Hvang imao dogovoren transfer u Bundesligu koji su Grci stopirali u poslednjem trenutku, a on je u besu zatražio transfer bilo gde - pa se pojavila Zvezda i iskoristila tu situaciju. Na kraju je Hvang postao najvažniji igrač u timu, a ovog leta odlazi zbog džentlmenskog sporazuma sa klubom koji mu je rekao da će imati slobodu da promeni sredinu ukoliko stigne prava ponuda.

Ponuda Holanđana trebalo bi da iznosi oko 8.000.000 evra, uz eventualne bonuse koji će se odnositi na njegove partije u novom timu. Sličan novac bio je spreman da izdvoji i Ajaks, ali je In Bom Hvang želeo da igra u Ligi šampiona, što sa timom iz Amsterdama ove sezone ne bi bilo moguće - Fejnord će igrati u renoviranom takmičenju i to protiv Leverkuzena, Đirone, Benfike, RB Salcburga, Mančester sitija, Sparte, Bajern Minhena i Lila. Fejnord je jedan od evropskih velikana jer je u bogatoj istoriji osvojio Kup evropskih šampiona i dva Kupa UEFA.

Bonus video:

MONDO Hvang korner navijaci Partizan Zvezda