Slušaj vest

Crvena zvezda je ispoštovala džentlmenski sporazum napravljen sa reprezentativcem Južne Koreje In Bom Hvangom prethodnog leta. Kada je za 5,5 miliona evra kupljen od Olimpijakosa dve strane su se dogovorile da fudbaler ima slobodu da napusti klub ukoliko stigne ponuda koja zadovoljava njegove ambicije i Zvezdi donosi profit - pa će on sutra i zvanično postati igrač Fejnorda u transferu teškom 8.000.000 evra. Sa druge strane, Zvezda mora munjevito da reaguje, a MONDO saznaje i ko je u samom vrhu liste želja.

Crveno-beli imaju rok do trećeg septembra u ponoć da angažuju novog fudbalera i prijave ga za Ligu šampiona, a u javnosti se već licitira imenima. Pominju se Rade Krunić - želja kluba iz vremena Nenada Lalatovića - i Marko Grujić, dete kluba kojem je baš Lalatović dao ozbiljnu šansu u prvom timu. Tu nije kraj fudbalerima koji su na meti Zvezde!

Kako MONDO saznaje, jedan od kandidata da bude pojačanje za Ligu šampiona u samom finišu prelaznog roka je i Suelio Meite (30), nekadašnji mladi reprezentativac Francuske. On je navijačima Zvezde poznat iz vremena kada je nosio dres Milana i kada je sa italijanskim timom igrao protiv crveno-belih u eri trenerskog mandata Dejana Stankovića. Meite je iskusan fudbaler koji je promenio veliki broj klubova, a trenutno je član Benfike koja ga je u prethodne dve sezone slala na pozajmice.

MN Press Potencijalno pojačanje Crvene zvezde.

Suelio Meite ponikao je u Okseru, a redovan je bio i u svim mlađim kategorijama reprezentacije Francuske. Ipak, u seniorskoj konkurenciji nije napravio karijeru kakva se očekivala jer mu se predviđalo da bude i jedan od nosilaca igre seniorskog tima za koji nikada nije debitovao. Što se tiče klupske karijere, nastupao je za pomenuti Okser, Lil, Zulte Varegem, Monako, Bordo, Torino, Milan, Benfiku, Kremoneze i PAOK. Zanimljivo, Crvena zvezda će u Ligi šampiona igrati protiv Monaka, Milana i Benfike, tri tima u kojima je Meite nastupao.

Prethodnu sezonu proveo je na pozajmici u Grčkoj i sa ekipom iz Soluna osvojio je šampionsku titulu. Odigrao je 14 mečeva u svim takmičenjima, a klupski čelnici odlučili su da ne aktiviraju otkupnu klauzulu koja je bila iznosila dva miliona evra. Vratio se u redove Benfike, gde na njega ne računaju, pa će Zvezda pokušati da se pojača iz redova svog prvog rivala u novoj sezoni Lige šampiona.

Bonus video:

MONDO/Dušan Ninković Zagrevanje fudbalera Zvezde