Slušaj vest

FK Crvena zvezda zvanično je dovela krilo Štutgarta, Silasa Katompu Mvumpu ili jednostavnije, Silasa (25)! Ako bude igrao kao u Bundesu, gde je sam pre nekoliko meseci srušio Bajern Minhen, navijači Zvezde dobro će upamtiti njegovo ime, a za to će napadač iz Konga imati najveću poziciju - Ligu šampiona.

Nezadovoljan statusom u Nemačkoj, on se dvoumio između ponuda nekoliko klubova, bio je dovođen je bio u vezu i sa Anderlehtom, ali je ipak prihvatio ponudu Crvene zvezde, što je MONDO i najavio.

Silas igra na je na tržištu vredan 10 miliona evra, što ga čini daleko najskupljim pojačanjem Crvene zvezde. Na Marakanu dolazi na pozajmicu, uz mogućnost otkupa, objavila je Crvena zvezda. Ima 25 godina, visok je 189 centimetara, a za reprezentaciju je odigrao 16 utakmica i dao je dan gol. U dresu Štutgarta nastupio je 132 puta, dao 35 golova i 21 put asistirao.

U večeri u kojoj je Zvezda zvanično dovela Nemanju Radonjića, pa Radeta Krunića, pretpostavka je da je Silas poslednje i najzvučnije pojačanje, objavljeno dva sata pre istek roka za registraciju igrača za Ligu šampiona.

"Jedan je od najbržih u Evropi"

12449415.jpg
EPA-EFE/FLORIAN WIEGAND 

"FK Crvena zvezda obaveštava javnost da je novi fudbaler našeg kluba Silas Katompa-Mvumpa koji stiže na jednogodišnju pozajmicu iz Štutgarta, uz mogućnost otkupa.

Silas je rođen 6. oktobra 1998. godine u Kinšasi, glavnom gradu DR Konga. Prve seniorske korake napravio je u francuskom Parizu, za koji je na 35 mečeva upisao 11 golova uz dve asistencije, nakon čega je Štutgart brzo reagovao i angažovao ga, tada kao dvadesetogodišnjaka i najboljeg fudbalera Lige 2. Za Štutgart je nastupao punih pet sezona i ima fantastičnu statistiku - 132 utakmice i 35 golova. Etablirao se kao jedan od najboljih fudbalera našeg rivala u Ligi šampiona, ali i čitave Bundeslige".

"Nema sumnje, reč je o jednom od najbržih fudbalera u Evropi koji uspešno može da pokriva gotovo sve pozicije u napadu i koji atletskim sposobnostima pravi razliku na najvećim utakmicama. Uspešno je nastupao i kao desno, i kao levo krilo, i kao centarfor, pa u nekoliko navrata i kao prednji vezni. Za reprezentaciju DR Konga je upisao 16 nastupa uz jedan pogodak i nema dileme da će biti veliko pojačanje za Crvenu zvezdu", saopštili su crveno-beli.

Bonus video:

MONDO/Dušan Ninković Zvezdan Terzić