Slušaj vest

Crvena zvezda ne staje! Nakon što je klub poslednjeg dana registracije igrača za Ligu šampiona uspeo da dovede Nemanju Radonjića i Radeta Krunića, sada je blizu i dolazak krinog fudbalera Štutgarta Silasa! On nije bio na treningu kluba, a razlog tome su pregovori sa crveno-belima, kako saznaje MONDO. 

Brzonogi fudbaler iz Konga ima 25 godina i najbolje se snalazi kao desno krilo, a navodno je insistirao da promeni sredinu jer je nezadovoljan statusom u Štutgartu. Prošli meč sa Majncom je presedeo na tribinama i očigledno je na kraju planova trenera, ali ne žele da ga puste Švaba za male pare.

Štutgart traži 10.000.000 evra za Silasa, što je Crvena zvezda spremna da plati u nekoj varijanti, ali prvo želi da isproba Afrikanca. Navodno žele da u Beograd dođe na pozajmicu, pa kada se dokaže da se govori o transferu i isplati najvećeg transfera u istoriji kluba. 

Iako rok za transfere u Srbiji ističe za deset dana, vremena nema. Do ponoći je rok za registrovanje igrača u Ligi šampiona, a igrač od 10.000.000 evra sigurno nije pojačanje samo za domaća takmičenja. Visoki krilni igrač rođen je u Kinšasi, a puno ime mu je Silas Katompa Mvumpa i do sada je igrao za Ale, Pariz i potom za Štutgart od 2019. godine. Za reprezentaciju Demokratske republike Kongo odigrao je 14 mečeva i dao jedan gol. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Kurir Šerif Endiaj, Crvena zvezda