Slušaj vest

Legendarni srpski muzičar Bora Đorđević, dugogodišnji frontmen grupe Riblja čorba, preminuo je nakon teške bolesti. Njegove veze sa sportom bile su izuzetno jake jer je voleo Crvenu zvezdu i često odlazio na njene utakmice, ali postoji i detalj koji mnogo ne znaju o čuvenom Čačaninu.

Navijači Partizana već decenija kao himnu svog kluba pevaju "Dok Partizan bitke bije", na čijoj je prvoj verziji radio upravo Đorđević! U neka srećnija vremena, kada navijačko rivalstvo nije podrazumevalo mržnju, Bora Đorđević je otpevao himnu Partizana baš u onoj verziji koju zna svaki navijač crno-belih na ovoj planeti.

Kompoziciju je stvorio Kornelije "Bata" Kovač, otpevao je Saša Aleks, a kao prateći vokali u stvaranju himne učestvovali su tadašnji članovi grupe Suncokreti - kasniji frontmen Riblje čorbe Bora Đorđević i Gorica Popović koju znamo kao jednu od najpopularnijih srpskih glumica svoje generacije.

Tako je veliki navijač Zvezde u istoriju Partizana ugradio delić sebe, a barem zbog pratećih vokala himne koja im je u srcima i navijači crno-belih će tugovati za legendarnim rok muzičarem. Podsećamo, Bora Đorđević je prethodnih dana bio hospitalizovan u Sloveniji, gde je i živeo.

Bonus video:

MONDO Podrška Bori Đorđeviću od navijača Zvezde