Slušaj vest

Preminuo je Bora Đorđević - legendarni srpski i jugoslovenski muzičar, kultna ličnost domaće rok scene, veliki navijač Crvene zvezde i prateći vokal Partizanove himne. Bila su to neka druga vremena, kada nije morao da se mrzi suprotan tabor, pa su stihovi koje je svojevremeno pevao frontmen Riblje čorbe danas prisutni na obe navijačke tribine.

Sam Bora bio je samo na jednoj - severnoj. Od kako se kao dečak u rodnom Čačku, na meču drugoligaškog Borca i Zvezde zalljubio u crveno-bele, Đorđević je bio navijač. Čak i u Bariju, gde je kao vođa navijača bodrio tim Ljupka Petrovića na putu ka evropskoj titulu, uz kratak intervju koji sada već ima kultni status u navijačkim krugovima.

"Pa ne znam, reče mi Mima Karadžić - sreo sam ga malopre - da ima, da su pustili da se popije nešto. Ali to nije u skladu sa statutom moje partije. Ispitaćemo šta se desilo. Protest ide preko SIP-a, zvaničnoj italijanskoj ambasadi kad se vratimo - logično. Ali pobedićemo! Do večeras ćemo limunadu da pijemo. Ne, štrajkovaćemo žeđu! Napašćemo pivaru", rekao je Bora Đorđević pred finale Kupa evropskih šampiona. Pogledajte njegov medijski nastup:

Kao što znate, Crvena zvezda je savladala Olimpik iz Marseja nakon bolejg izvođenja penala. Pogodak za titulu postigao je Darko Pančev, ali Bori kao i svim drugim navijačima uopšte nije bilo lako da prate finale. Posebno kada je u igru ušao aktuelni selektor Srbije Dragan Stojković Piksi, peta Zvezdina zvezda i kapiten koji je samo godinu dana ranije napustio klub.

"Da ti kažem, u Bariju sam bio vođa puta i svi smo se usr**i kad je Piksi ušao. On je odigrao odlično, prolazio po strani i pokazao da je veliki čovek kada je odbio da šutira penal", pričao je godinama kasnije Bora Đorđević, sećajući se jedne od najvećih fudbalskih utakmica za timove sa ovih prostora.

Bonus video:

MONDO Podrška Bori Đorđeviću od navijača Zvezde