Slušaj vest

Borisav Bora Đorđević bio je veliki muzičar, ali i veliki navijač Crvene zvezde i reprezentacije u svim sportovima. Ipak posebno je pratio fudbal, često pisao tekstove i pesme o mečevima, a nakon Svetskog prvenstva u Rusiji oglasio se i o Đerdanu Šaćiriju. On je tada provocirao igrače Srbije pokazivanje simbola albanskog dvoglavog orla, a Bora je, naravno u stihu, imao poruku kako je to video. 

"Šaćiri je pokazao namere trovačke, kada je izuo smrdljive kopačke", rekao je Bora i dodao da je FIFA uvek imala loš odnos prema našoj selekciji i Srbima: "Ona je za mene FUFA, a ne FIFA. Eto, tako ih doživljavam!"

Tada je istakao da je uživao gledajući nešto grublji fudbal na Svetskom prvenstvu, a kao i obično bio je na strani autsajdera. Navijao je za Panamu pored Srbije! "Oni su mi bili slatki. Bio sam oduševljen njihovom reakcijom kada su postigli prvi gol na svom prvom Svetskom prvenstvu. Gubili su 6:0, ali njihovoj sreći nije bilo kraja kada su samo jednom zatresli mrežu Engleza. Od sada navijam za Srbiju i za Panamu", rekao je tada Bora. 

Profimedia Džaka i Šaćiri

On je svojevremeno snimio "Gubitničku" i "Pobedničku" pesmu za fudbalere, a do sada se ova prva više pevala. Ipak, za našu selekciju je imao simpatije i nadu da će rezultati stići. 

"Mislim da ovu reprezentaciju ne treba mnogo grditi. Postojale su greške. Ne menjaju se selektor i kapiten uoči Mondijala, ne ubacuju se dva debitanta protiv Brazila, ali eto, i to kod nas može da se desi. Treba da pravimo dobar i motivisan tim od mladih ljudi", završio je tada Bora. 

BONUS VIDEO: 

MONDO/Milutin Vujičić Zamišljeni piksi zapisuje na treningu